Applicatie Portfolio Management

Bedrijven bestaan uit diverse afdelingen en bedrijfsactiviteiten. Met name organisaties die zijn gegroeid, hebben te maken met een wildgroei aan kostbare applicaties die soms overlappen in functionaliteit. Op dat moment gebruikt een organisatie meer toepassingen dan nodig om effectief te werken.

Voor organisaties met een overschot aan applicaties is het moeilijker om koers te zetten en snel in te spelen op de veranderende marktbehoeften. Essentiële veranderingen worden over het hoofd gezien, er wordt betaald voor overbodige applicaties en veelal wordt de voorsprong van de concurrentie groter. Dat maakt Applicatie Portfolio Management zo belangrijk voor iedere organisatie die geïnteresseerd is in innovatie, kostenbeheersing en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

De uitkomst van Applicatie Portfolio Management

Applicatie Portfolio Management beoordeelt, rationaliseert en optimaliseert het hele applicatieportfolio van een organisatie. In plaats van tijd en geld te steken in het draaien en onderhouden van overbodige applicaties, wordt het aantal overbodige applicaties en daarmee kosten geminimaliseerd. Bovendien ga je dankzij Applicatie Portfolio Management iedere IT-investering afstemmen op de bedrijfsstrategie. Het IT-landschap wordt minder complex en voorzien van up-to-date technologie. Zo creëer je mogelijkheden om snel en effectief te veranderen, zeker wanneer iedere dimensie binnen de organisatie kijk heeft op het applicatieportfolio.

Application Portfolio Management

Duidelijkheid met Applicatie Portfolio Management

Met APM wordt er inzicht gecreëerd binnen de organisatie over het gehele applicatieportfolio waarmee er gekeken kan worden welke applicaties van waarde zijn en welke overbodig zijn. Door vragen te stellen zoals onderstaand kunnen de kosten omlaag en en wordt het geheel minder complex.

  • Welke investering gaan we doen?
  • Hoe lang houden we de applicatie nog in de lucht?
  • Kan het aantal te beheren objecten worden teruggedrongen?
  • Wordt duidelijk dat applicaties overlappen qua functionaliteit?
Marketing Customer Service

BlueDolphin’s oplossing om het applicatielandschap te verbeteren

Met BlueDolphin heeft iedere organisatie de oplossing voor handen om het applicatieportfolio te visualiseren op het gebied van kosten, risico’s, bedrijfswaarde, technische waarde en business alignment. De tool stelt organisaties in staat om samen snelle en goede keuzes te maken en het applicatieportfolio te optimaliseren. Applicaties worden geanalyseerd in de architecturale context waardoor de gewenste situatie wordt gepland, gedeeld en uitgevoerd. Met behulp van BlueDolphin houdt iedere betrokkene rekening met afhankelijkheden, de impact van een verandering en worden de voordelen van effectievere planning en uitgaven op het gebied van digitale transformatie zichtbaar.

Application Portfolio Management

Applicatie Portfolio Management Whitepaper

Hoe belangrijk is een duidelijk en effectief ingericht Application Portfolio-landschap? Heel belangrijk, vooral om inzicht te krijgen in de IT- en applicatieomgeving. Download de whitepaper en ontdek hoe u daar in drie stappen komt met BlueDolphin.

Geïnteresseerd in BlueDolphin?

demo-icon

Demo

Benieuwd naar de mogelijkheden van BlueDolphin Applicatie Portfolio Management binnen jouw organisatie? Met plezier komen we langs om de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten van BlueDolphin te demonstreren.

meeting-icon

Referentiebezoek

Nieuwsgierig naar de manier waarop organisaties profiteren van de toepassing Enterprise Architectuur met BlueDolphin? We brengen je graag in contact met een van onze klanten.