Application Performance Monitoring

Uw applicatie landschap is meer dan alleen de basis van uw business, het is synoniem met de business. Application Performance Monitoring (APM) houdt zich bezig met managen en monitoren van de performance en beschikbaarheid van uw applicaties. Goede APM zorgt ervoor dat performance problemen snel gesignaleerd en gediagnosticeerd worden,
zodat uw applicaties een maximale service kunnen leveren aan de eindgebruikers.
Traditionele silo gebaseerde monitoring was prima toen alle componenten binnen hetzelfde datacenter deel uitmaakten van één architectuur. In die tijd was de performance van een server een prima indicatie
voor de performance van een applicatie als geheel. De moderne, complexe applicatielandschappen van tegenwoordig vereisen het monitoren van business transacties over honderden servers, met diverse soorten applicaties die soms deel ‘on premise’ en deels in andere datacentra staan. Soms staan delen van applicaties in de cloud. Dit vraagt een andere kijk op monitoring. De blik van de ervaring van de eindgebruiker.

AppDynamics logo

AppDynamics is een Application Performance Monitoring (APM) monitoring tool waarmee end-to-end business performance van business transacties gemeten kunnen worden. ValueBlue gebruikt AppDynamics als tooling voor het leveren van APM. AppDynamics is in 2008 opgericht in San Francisco (VS) en is binnen enkele jaren uitgegroeid tot één van de, zo niet dé, marktleider op het gebied van APM.

SILO-BASED-MONITORING

Waarom is ValueBlue leverancier van AppDynamics?

Appdynamics is een tool die binnen korte tijd te implementeren is zonder impact op de prestaties van uw applicatie. Met de tool worden performance problemen in zowel de code als de infrastructuur snel opgelost, waarbij de focus ligt op een optimale ervaring voor de eindgebruiker. Het signaleren en oplossen van problemen voordat deze door gebruikers worden ervaren voorkomt grote performance- en beschikbaarheid-problemen. Dit levert een betere gebruikservaring voor de eindgebruiker op. Besparingen worden gerealiseerd doordat minder tijd gaat zitten in het zoeken naar de oorsprong voor problemen en het oplossen van de problemen. Daarnaast verhogen verbeteringen in performance en lagere downtijden de opbrengsten. Op deze manier wordt een snelle Return On Investment behaald.
De uitmuntende prestaties van AppDynamics worden bevestigd door de statistieken. AppDynamics is marktleider binnen APM en wordt door Gartner in het ‘Magic Quadrant 2014’ gepositioneerd als een ‘industry leader’ vanwege o.a. hun complete visie. Dat is prachtig, maar er is niets magisch aan. Bovendien heeft AppDynamics een zeer hoge klanttevredenheid. De Net Promotor Score (NPS) is 84, waar 17 het gemiddelde is van de software industrie. De bijzonder snelle groei over de gehele wereld die AppDynamics kent sinds de oprichting is een verdere bevestiging dat de Tool goede prestaties levert.

Klanten van AppDynamics melden dat ze met de tool in staat waren binnen afzienbare tijd problemen in hun applicatie landschap te ontdekken die er soms al jaren waren. De meeste APM tools vragen om complexe implementatie trajecten. Hierbij is het noodzakelijk dat alle relaties tussen componenten handmatig aangebracht worden. AppDynamics is in staat zelf uw applicatie landschap te ontdekken. Het installeren van een agent op een aantal strategische plaatsen in uw applicatielandschap is voldoende om deze relaties te ontdekken en te visualiseren. Daarnaast kent AppDynamics heeft een kleine leercurve en is sterk intuïtief waardoor developers en operators snel waarde kunnen toevoegen met een beperkte training.

Wenst u van gedachten te wisselen over uw strategie, AppDynamics en uw applicatielandschap te ontdekken om uw organisatie te versterken? Neem gerust contact met ons op.