3 mins leestijd
BlueDolphin
Development

Een kijkje in de keuken van ValueBlue #1

Regelmatig voegen we nieuwe features toe aan BlueDolphin, om het product up to date te houden, maar ook om BlueDolphin nog gebruiksvriendelijker te maken en om de beleving te verhogen. Soms worden features ook toegevoegd omdat gebruikers een goed idee hebben en daar specifiek om vragen. En ook als het onmogelijk lijkt, krijgt ons development team het voor elkaar.

Het is altijd weer spannend om nieuwe functies van BlueDolphin uit te brengen! Achter de schermen zijn veel collega’s betrokken bij zo’n nieuwe release. Hoe werkt dat bij ValueBlue? Shyamly, een van onze Quality Assurance Officers, geeft een kijkje in de ValueBlue keuken.

“In de laatste release hebben we de mogelijkheid gecreëerd om conditionele kleuren toe te voegen aan objecten en questionnaires. Daarnaast is de BlueDolphin-tour voor nieuwe gebruikers live. Ook bieden de notificatiebel en de wijzigingen in de z-ordening functie enorme kansen voor onze klanten.Best veel funtcties in één release.

Als QA-officers zijn we vanaf het eerste moment betrokken bij de presentatie van de nieuwe functionaliteiten. Er wordt van ons verwacht dat we feedback geven en kritische vragen stellen tijdens de verfijningssessies. Op basis van input wordt het prototype verbeterd. Tot slot wordt de functie goedgekeurd om aan te werken.

We hebben veel leuke berichten gekregen na de laatste release

Wanneer het wordt goedgekeurd, beginnen ontwikkelaars met het ontwikkelen en tegelijkertijd starten QA’s met het ontwerpen van tests en vervolgens met het voorbereiden van testcases. Bij het ontwerpen van tests moeten we rekening houden met end-to-end-tests inclusief functionele en niet-functionele tests, draagbaarheid-, ondersteuning voor meerdere browsers, databasewijzigingen, rapportage en prestatietests. Er vindt een grondige end-to-end-test van het hele systeem plaats om de impact te analyseren. Daarom spelen bekwame analytische vaardigheden een belangrijke rol bij een QA.

We blijven testen tot we er helemaal klaar voor zijn, want omdat we een Agile-omgeving zijn, moeten we voorbereid zijn op de belangrijke veranderingen die on the fly komen. Maar zoals ze zeggen: “Het beste teamwerk komt van mensen die zelfstandig in harmonie werken aan één doel.” Ik kan dan ook met trots zeggen dat we achter de schermen een geweldig en hardwerkend team hebben waardoor alles probleemloos verloopt.

Het moment van implementatie is altijd spannend. En als alles goed gaat, geven we elkaar een (virtuele) high five. Het voelt vooral geweldig als je waardering krijgt van klanten en consultants. In de laatste release kregen we veel vrolijke berichten, dus daar waren we heel trots op. ”

Wil je meer weten over BlueDolphin en nieuwe releases? Bekijk onze roadmap of neem contact met ons op, we leggen het graag uit.