Afgelopen maand zijn de werksets binnen voorzien van een fris uiterlijk met nieuwe kleuren en overgangen. Daarnaast is een start gemaakt met het verbeteren van de notificatiemogelijkheden binnen BlueDolphin. De notifcatiemogelijkheden binnen BlueDolphin zullen de komende releases nog verder uitgebreid worden.

Nieuw Design

Het design van de werksets is geheel onderhanden genomen. Door de nieuwe ‘zachtere’ kleuren voelt het design natuurlijker en vriendelijker aan. Daarnaast is schaduw toegevoegd aan objecten zodat deze meer ‘omhoog’ komen uit het canvas en hebben alle objecten een lichte ‘gradient’ of kleurovergang mee gekregen. Omdat kleur een belangrijke rol speelt in het duidelijk en overzichtelijk visualiseren van informatie is veel aandacht besteed aan het optimaliseren van alle objecten op het canvas.

gegevensstroomdiagram
Notificaties
Bij het verwijderen van objecten die gebruikt worden in een werkset, wordt door BlueDolphin een extra notificatie afgegeven. Op deze manier is in één oogopslag duidelijk in welke werksets het betreffende object gebruikt wordt. Met de nieuwe notificatie wordt voorkomen dat objecten die door andere gebruikers nog gebruikt worden zonder overleg verwijderd worden. Daarnaast is het een goede check om te zien of niet meer bestaande objecten nog gebruikt worden in werksets.
BlueDolphin tool

Admin module

Aan de admin module is een ‘reset’ knop toegevoegd. Deze knop is erg goed beveiligd en alleen toegankelijk voor beheerders. Met de knop kan in één keer een hele omgeving leeg gemaakt worden. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld testomgevingen om te zetten naar ‘echte’ bluedolphin omgevingen. Een andere mogelijkheid is om bestaande omgeving te verwijderen en opnieuw te beginnen met een downloadbare template.

Downloaden van templates

Met de nieuwe mogelijkheid om templates vanuit de bibliotheek te downloaden gaat een wereld van mogelijkheden open. Zo kan er met een druk op de knop een gehele referentiearchitectuur gedownload worden, of kan een al uitgewerkte architectuur binnen een omgeving gekopieerd worden naar een volgende omgeving. In eerste instantie zullen gebruikers nog niet veel merken van de nieuwe functionaliteit, omdat er nog geen templates in de bibliotheek aanwezig zijn. De komende tijd zullen aan de slag gaan om samen met onze klanten de template bibliotheek steeds verder te vullen.

 

 

Extra verbeteringen

In de release van april zijn er meerdere verbeteringen toegevoegd aan BlueDolphin. BlueDolphin is nu ook beschikbaar in een Duitse versie.  De beveiliging van BlueDolphin is op verschillende vlakken verbeterd. De API heeft nu een eigen SSL certificaat gekregen.  Verder heeft BlueDolphin meerdere stabiliteitsverbeteringen gekregen om de tool nog soepeler te laten lopen.