De eerste release van 2017 is uitgebracht. De release is afgelopen weekend uitgerold binnen de productieomgeving en is dus vanaf heden te gebruiken. De grootste innovatie binnen deze release is de compleet nieuwe Business Process Module. Deze (optionele) additionele module is extra aan te schaffen bovenop de BlueDolphin architectuur module. Beide modules zijn ook los te gebruiken. Meer info over de Business Process Module is hier op te vragen.

Naast de nieuwe module zijn ook in de bestaande architectuur module een aantal verbeteringen doorgevoerd. Hieronder vind je uitgebreide uitleg over de nieuwste features.

Werksets op ‘privé’ of ‘openbaar’Werksets kunnen nu ‘privé’ of ‘openbaar’ worden gemaakt. Wanneer een werkset gedefinieerd wordt op privé betekent dit dat ze alleen nog maar toegankelijk zijn voor de eigenaar of de specifieke deelnemers waarmee deze gedeeld zijn. Openbare werksets zijn voor iedereen toegankelijk. Deze functie bedien je door te klikken op het slotje naast de titel van een werkset. Een nieuwe werkset staat automatisch op ‘privé’. Zodra een titel aan de werkset gegeven wordt springt deze naar openbaar, zodat de gevisualiseerde informatie algemeen toegankelijk is. BlueDolphin staat immers voor het delen van, en samenwerken aan informatie.

Werksets openbaar of privé maken in BlueDolphin architectuur
In één oogopslag zien in welke werksets een object wordt gebruiktBij de objecten een tabblad ‘werksets’ toegevoegd. In dit tabblad kun je in één keer zien in welke werksets het object aanwezig is. Op deze manier kan bijvoorbeeld direct inzicht verkregen worden binnen welke projecten een applicatie van belang is.
Bij objectdefinities die gebaseerd zijn op bedrijfsprocessen is ook een Business Process Module sectie te vinden. Het is mogelijk voor de betreffende business process objecten een officiële werkset aan te wijzen. Zodra een Business Process Module werkset als officieel wordt gemarkeerd, worden alle relaties die in de Business Process Module zijn vastgelegd direct gesynchroniseerd met het bestaande architectuur model.

Img release
WerksetsHet venster voor het openen van werksets is verbeterd. Het is nu onder andere mogelijk om direct werksets te hernoemen en te verwijderen. Daarnaast zijn de labels (beschrijvingen) van labels flexibel gemaakt. Deze zijn sinds de nieuwe release alle kanten op te draaien.

Img release

Update templates bibliotheek

Aan de templates in de bibliotheek is versiebeheer toegevoegd. Dit betekent dat rechtstreeks vanuit de bibliotheek aangepaste conventies kunnen worden verspreid. Dit kan zowel gebruikt worden in de geheel nieuwe Business Process Module als in de BlueDolphin voor architectuur.

Strakkere conventie richtingen van relaties

Enkel toegestane relatierichtingen kunnen nog worden gekozen. Dit betekent dat de relaties op het tabblad ‘relaties’ en op de werksets niet meer kunnen conflicteren. Het omdraaien van relaties op het tabblad ‘relaties’ is niet meer mogelijk. Bestaande relaties die niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen zullen rood worden omlijnd. Dit betekent dat de relatie dus moet worden aangepast of dat het conventiemodel moet worden aangepast. Door de strakkere handhaving van relatierichtingen zal het veel gemakkelijker worden te voldoen aan het te volgen conventiemodel.

Conventiemodel enterprise architectuur
Business Process ModuleNaast de verbeteringen aan de architectuur module, is de geheel nieuwe Business Process Module uitgekomen. Met de Business Process Module kunnen bedrijfsprocessen gedetailleerd gemodelleerd worden. Hierdoor wordt inzicht verkregen in de efficientie en effectiviteit van bedrijfsprocessen. Uniek is de directe koppeling met de IT resources uit de architectuur module in BlueDolphin. Wilt u meer weten of een gratis trial? Klik op de knop hiernaast!

Gratis de Business Process Module Proberen