BlueDolphin Release November 2017

Posted on

BlueDolphin Release

Utrecht, december 2017 - Door het development team

November 2017

BlueDolphin is voorzien van noemenswaardige nieuwe features:

Objecten dupliceren
De release zorgt ervoor dat je eenzelfde object meerdere keren op een werkset kunt plaatsen. Tot gisteren was dit gelimiteerd tot één object per werkset. Zo kun je onder andere meerdere scenario’s modelleren op één werkset, roadmappen dus.

dupliceren kopiëren plakken

Objecten kopiëren en plakken op een werkset
Dankzij deze nieuwe feature kun je sneller modelleren. Je kopieert één of meerdere objecten van de ene werkset eenvoudigweg naar de andere werkset. Ook binnen een werkset kunnen kopieën worden gemaakt. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je ‘ist’ en ‘soll’ situatie sneller modelleert. Wil je een overzicht creëren van de diverse domeinen die je hebt uitgewerkt? Dan maakt de ‘copy paste’ optie je werk een stuk eenvoudiger, gezien je domeinen middels ‘copy paste’ samenvoegt op éen nieuwe werkset. Goed om te weten: zodra je een selectie kopieert, onthoudt BlueDolphin je selectie ‘één minuut, binnen welke je hem ergens anders kunt plakken.

Download-functionaliteit uitgebreid
Zodra je een werkset download, verschijnt er een pop-up als je op de download-knop klikt. Deze pop-up maakt de downloadfunctionaliteit niet alleen gebruiksvriendelijker, je kunt hier nu ook kiezen voor drie bestandstypen: PNG, SVG en PDF. SVG is een vectorbestand; een formaat waarmee je prints op elk formaat maakt. Mocht je bijvoorbeeld ambiëren het behang op kantoor te vervangen door jullie eigen werksets; dan maakt een SVG-bestand dat mogelijk. Hoe dan ook, je kiest door de nieuwe functionaliteit voor het bestandstype dat je het best kunt gebruiken om werksets op te slaan en/of delen binnen de organisatie. Daarbij wordt de naam van de werkset automatisch opgeslagen als naam van je bestand.

Zoeken naar een werkset vanuit het tabblad werksets Zoekfunctie
Deze feature spreekt als het ware voor zich: een gebruiksvriendelijke uitkomst, zeker wanneer je met een groot aantal werksets werkt. Het zoeken naar werksets (zie afbeelding aan de rechterzijde) is mogelijk binnen de objectenbrowser op de werkset.

Meerdere kind-objecten aanmaken in werksets
Vanaf nu kun je in een werkset, met behulp van de rechtermuisknop, ouder-objecten voorzien van meerdere kind-objecten. Die kun je selecteren of aanmaken, waarna ze netjes binnen het ouder-object kunnen worden geplaatst.

Profiteren van kleuren
De objecttypes van de migratie-extensie hebben een nieuwe kleur gekregen. De work-package en deliverable zijn roze geworden en het plateau en de gap hebben een groene kleur gekregen. De kleuren in de object browser en van objecten in de werkset zijn automatisch veranderd, tenzij je deze eerder zélf een custom kleur hebt gegeven.


Meer weten over BlueDolphin?


Onze collega’s staan je graag te woord.

Henk van Wijnen

Henk van Wijnen
+31 (0) 6 5476 4009
henk.van.wijnen@valueblue.nl

Jelle Visser

 Jelle Visser
+31 (0) 6 1255 7863
jelle.visser@valueblue.nl

Comments are closed.