BlueDolphin voor Gemeenten en Provincies

Steeds meer gemeenten en provincies vinden hun weg naar BlueDolphin. BlueDolphin geeft inzicht waardoor de dienstverlening naar burgers en bedrijven wordt geoptimaliseerd, verdere digitalisering optimaal wordt gefaciliteerd en kosten worden beheerst en bespaard. BlueDolphin is het samenwerkingsplatform dat één landschap van bedrijfsprocessen en IT creëert:

Transparante bedrijfsprocessen en IT

Elke gemeente en provincie heeft een complex applicatielandschap. Er wordt namelijk een groot aantal verschillende diensten geleverd aan burgers en bedrijven. BlueDolphin biedt transparantie in hoe de bedrijfsprocessen verlopen en hoe die worden ondersteund door IT voor iedere betrokken ambtenaar. De geavanceerde visualisatie-mogelijkheden maken mogelijkheden voor verbeteringen en besparingen zichtbaar waardoor de impact van een wijziging eenvoudig wordt vastgesteld.
BlueDolphin werkt zo eenvoudig dat medewerkers er zonder training mee werken. De gemeenten en provincies die gebruik maken van BlueDolphin, geven aan enthousiaster te worden naarmate de tijd en het gebruik vorderen. Dat komt omdat het gebruik ervoor zorgt dat verschillende groepen functionarissen rond bedrijfsvoering en IT echt met elkaar samenwerken en effectiever te werk gaan.

Applicatie Portfolio Management:

Alle informatie over applicaties vanuit verschillende invalshoeken in één systeem. Door inzicht in de functies die de applicaties leveren wordt zichtbaar waar sprake is van overlap in applicaties. Maar om daadwerkelijk te kunnen rationaliseren, zijn ook kosten, gebruikersaantallen, leveranciers, technologieën en geschiktheid in de doelarchitectuur van de organisatie van belang. BlueDolphin legt al deze informatie vast zodat gefundeerde keuzes worden gemaakt over welke applicaties kunnen worden gerationaliseerd. Ook kan eenvoudig worden bepaald of nieuwe applicatieaanvragen moeten worden gehonoreerd. We lichten Applicatieportfolio Management toe in een van onze blogs en op de Applicatie Portfolio Management pagina.

Automatische koppelingen:

BlueDolphin is de innovatieve SaaS-oplossing die, grotendeels geautomatiseerd, een betrouwbaar beeld opbouwt van het huidige IT-landschap en de bedrijfsprocessen. Kenmerken van applicaties en systemen evenals afhankelijkheden tussen applicaties worden zichtbaar. Deze informatie wordt automatisch bijgewerkt waardoor het systeem blijvend actueel wordt gehouden.

Zelflerend en gekoppeld met de VNG Softwarecatalogus:

In plaats van zelf uit te zoeken wat de functionele aspecten van applicaties zijn en hoe de bedrijfsprocessen zijn georganiseerd, lees je automatisch een schat aan informatie in BlueDolphin in. VNG Realisatie heeft deze schat opgebouwd: je leest de GEMMA en VNG Realisatie softwarecatalogus geautomatiseerd in in BlueDolphin. Daarnaast biedt het systeem een geavanceerde functionaliteit om kennis en ervaring tussen gemeenten en provincies te delen. Zo profiteert je van de inspanning van vergelijkbare organisaties ten behoeve van de verbetering van bedrijfsvoering en IT-ondersteuning. Samenwerken wordt naar een hoger niveau getild. Tot slot: ValueBlue organiseert met regelmaat Masterclasses, lezingen, gebruikersdagen voor gemeenten en andere evenementen om kennisdeling tussen klantorganisaties als gemeenten te bevorderen.

gemeenten-en-provincies-BlueDolphin

Zo biedt het samenwerkingsplatform BlueDolphin een organisatie-brede blik op IT en de organisatieprocessen. Je creëert een veilige structuur en hebt ten allen tijde inzicht in de werkelijkheid. Kansen worden benut, kosten bespaard en zwakke plekken worden versterkt. Het is een ongelimiteerd aantal betrokken medewerkers die zelf eenvoudig de impact van voorgenomen wijzigingen en vernieuwingen gaan bepalen. Gebruikers die onmiddellijk van start kunnen met het toegankelijke platform. De prijstabel is te vinden in onze onderstaande brochure.

testimonial-gemeente-Haarlemmermeer

Bovenstaande vertegenwoordigers maken deel uit van de gemeente Haarlemmermeer. Ook deze gemeente heeft hoge ambities op het digitale vlak en de dienstverlening naar burgers en bedrijven. De gemeente stapte over naar BlueDolphin, kreeg inzicht en bleek met ruim honderd applicaties minder toe te kunnen.

ValueBlue organiseert met regelmaat een Masterclass om ervoor te zorgen dat doelgroepen als gemeenten en provincies BlueDolphin nog beter uitnutten en profiteren van elkaars kennis. Gedurende een of twee dagen zorgt ValueBlue voor een specifiek programma waarbij onze specialisten de deelnemers deelgenoot maken van het zogenoemde ‘neusje van de zalm’ van BlueDolphin.

Geïnteresseerd in BlueDolphin?

brochure-icon

Brochure

Bekijk onze BlueDolphin Brochure met alle relevante informatie over het samenwerkingsplatform. Zijn er vragen of opmerkingen, neem vooral contact met ons op!

demo-icon

Demo

Benieuwd naar wat BlueDolphin kan betekenen voor jouw organisatie? Met plezier komen we vrijblijvend langs voor een demo om het waarom, hoe en wat van BlueDolphin met je te delen.

meeting-icon

Referentiebezoek

Benieuwd naar wat onze klanten zeggen over BlueDolphin? Vraag een referentiebezoek aan bij één van onze klanten om de werking van BlueDolphin in de praktijk te zien.