Afbeeldingvan BlueDolphin, enterprise architectuur werkset.

BlueDolphin

Met BlueDolphin krijgt u in korte tijd inzicht in de functionaliteit en de doelmatigheid van uw ICT landschap. Door dit inzicht worden mogelijkheden voor besparingen en kwaliteitsverbeteringen in het ICT landschap zichtbaar. Wijzigingen kunnen betrouwbaar worden doorgevoerd, omdat met één druk op de knop duidelijk is wat de impact ervan is.

Democratisering van enterprise architectuur

ICT landschappen worden steeds complexer en meer samenhangend. Hoe verkrijgt u inzicht in alle relaties en afhankelijkheden tussen applicaties en onderliggende systemen én in de informatiestromen die hiertussen lopen? Hoe brengt u effectief in kaart op welke manier de bedrijfsvoering door systemen wordt ondersteund? En wie hebben behoefte aan deze informatie en inzichten?

Deze inzichten moeten volgens ons niet slechts beperkt blijven tot één of enkele enterprise architecten. Iedereen die betrokken is bij het optimaliseren van ICT en bijdraagt aan het doorvoeren van wijzigingen, moet dit informatiesysteem actief gebruiken voor het opvragen van informatie en voor het invoeren van gegevens. Dit zijn dus naast de (enterprise)architecten, ook applicatie- en informatiebeheerders, managers en systeembeheerders. Zodat er één centrale plek is met alle functionele, financiële en technische aspecten van het ICT landschap.

Om dit te realiseren is BlueDolphin niet alleen zeer gebruikersvriendelijk en intuïtief, maar verzamelt het waar mogelijk zelf geautomatiseerd de informatie. Daarnaast heeft BlueDolphin een geavanceerde bibliotheek waar de gebruiker op allerlei gebieden ondersteund wordt met relevante suggesties. Zo wordt het werken eenvoudig én leuk.

Alle informatie over applicaties, databases en ketens die bedrijfsprocessen ondersteunen worden in samenhang opgeslagen en kunnen eenvoudig worden gevisualiseerd in aantrekkelijke diagrammen. Daarnaast biedt BlueDolphin krachtige rapportagefuncties om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor besparingen en kwaliteitsverbeteringen.

BlueDolphin rapportage

Figuur 1: De bovenstaande visualisatie is een voorbeeld waarin van applicaties (bolletjes) de kosten (omvang) worden afgezet tegen het belang ervan voor de organisatie (y-as) en de mate van specifiekheid (x-as).

Werking BlueDolphin
Hieronder staat een schematische weergave van de werking van BlueDolphin. Het systeem haalt informatie uit zoveel mogelijk bronnen. Denk hierbij aan een CMDB, een Active Directory of een service desk. Vervolgens wordt deze informatie aangevuld met de kennis van applicatiebeheerders via de portal. De bigdata bibliotheek helpt applicatiebeheerders met het invullen van de benodigde informatie door het geven van suggesties.

De ingevoerde informatie wordt opgeslagen in de centrale repository (configuratie management systeem). Van hieruit kunnen allerlei visualisaties, rapportages en analyses gemaakt worden die verbetermogelijkheden zichtbaar en de impact van wijzigingen inzichtelijk maken.

BlueDolphin van ValueBlue

Opbouw BlueDolphin
BlueDolphin is een SAAS applicatie op Microsoft Azure. Het voordeel hiervan voor u is dat het gebruik ervan u nauwelijks beheerlasten oplevert terwijl de kosten voorspelbaar zijn. BlueDolphin wordt ter beschikking gesteld voor één vaste prijs per maand, ongeacht het aantal medewerkers binnen uw organisatie die u er mee wilt laten werken. Zodat breed gebruik ervan in de organisatie zo laagdrempelig mogelijk is.

Werking van BlueDolphin

Beveiliging
ValueBlue neemt beveiliging uitermate serieus en heeft daarom verschillende maatregelen getroffen voor de beveiliging van de bedrijfsdata in BlueDolphin.

In BlueDolphin zijn onder andere de volgende beveiligings maatregelen geïntegreerd:

  • Claims based authenticatie
  • Al het verkeer van en naar BlueDolphin is beveiligd met SSL encryptie
  • Elk kwartaal wordt BlueDolphin gescand op kwetsbaarheden
  • Gegevens zijn verwerkt en opgeslagen in het Azure datacenter in Nederland

Belangrijk om te weten is dat de data die opgeslagen worden in BlueDolphin alleen betrekking hebben op de beschrijving van ICT middelen en hoe hiermee de bedrijfsprocessen worden ondersteund. Er worden geen persoonlijke gegevens van klanten, patiënten of medewerkers opgeslagen.

Voor een volledig overzicht van de beveiligings maatregelen in BlueDolphin kunt u de onderstaande PDF downloaden.

Beveiliging BlueDolphin.PDF

 

 

vraag gratis demo aan

Afbeelding van BlueDolphin brochure

BlueDolphin Brochure

Download

BlueDolphin bij RTL Z Ondernemerszaken

ValueBlue was te gast bij RTL ondernemerszaken om onze tool BlueDolphin te presenteren. Bekijk hier het filmpje.