Cloud Assessment

BlueDolphin Background image

Het assessment voor een gefundeerde en gestructureerde roadmap naar de Cloud

Mogelijk gemaakt door BlueDolphin

Cloud Assessment

Organisaties willen naar de Cloud. Logisch, gezien het kostenvoordelen, pay-per use mogelijkheden, flexibiliteit, schaalbaarheid en meer wendbaarheid biedt. Een goed Assessment zorgt voor een succesvolle migratie naar de Cloud. Met succes naar een nieuwe infrastructuur. Een Assessment geeft inzicht in het eigen IT landschap, waardoor de organisatie ontdekt op welke manier de ontelbare mogelijkheden van de Cloud aansluiten op het eigen landschap.

Dankzij het BlueDolphin Cloud Assessment zetten organisaties de eerste stappen naar de Cloud. Zo weet  een organisatie waar te beginnen. Zeker de organisaties die complexe infrastructuren beheren met een groot aantal tools die wel of niet geschikt zijn voor de Cloud zijn hierbij gebaat. BlueDolphin controleert geautomatiseerd of systemen en applicaties klaar zijn voor de overstap naar de Cloud van Microsoft.

BlueDolphin Cloud Assessment geeft antwoord op de volgende vragen:

Welke applicaties, infra, databases etcetera kan naar de Cloud migreren?
Welke voordelen levert dat op?
Wat verandert er aan de licentiestructuur?
Hoe zet ik mijn eerste stap naar de Cloud?
Welke gevaren en potentiële risico’s loopt de organisatie?
Welke afhankelijkheden binnen een applicatie kunnen de stap naar de Cloud bemoeilijken?
Zijn er verwijzingen naar lokale infrastructuur?
Hoe zit het met de database?
Hoe ziet onze migratie roadmap naar de Cloud er uit?

BlueDolphin

BlueDolphin neemt alle systemen en licenties onder de loep. De door ValueBlue ontwikkelde SaaS-tool brengt het IT-landschap met minimale inspanning functioneel, technisch en financieel in kaart. Dit inzicht kan vervolgens eenvoudig door alle belanghebbenden binnen de organisatie gevisualiseerd worden. Met BlueDolphin als tool verhoog je de kwaliteit van dienstverlening omdat de impact van de migratie naar de Cloud duidelijker wordt. BlueDolphin zorgt voor een businesscase die concrete redenen en strategische stappen uiteenzet om over te stappen naar Microsoft Azure. Last but not least is BlueDolphin uiterst eenvoudig in gebruik. In onderstaande video legt Wilko Visser, oprichter van ValueBlue, uit op welke manier BlueDolphin zorgt voor een vliegende start richting de Cloud.

Werkwijze

Binnen 12 werkdagen wordt met BlueDolphin een totale weergave gecreëerd van het eigen IT landschap. Op basis hiervan worden de workloads die het best naar Azure kunnen worden gebracht uitgewerkt. IaaS, PaaS, SaaS, Backup, Disaster Recovery, connectivity or security: iedere relevante workload op het gebied van kosten, veiligheid, flexibiliteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid en regelgeving wordt volledig beschreven.

Een scan van je IT-landschap selecteert de meest geschikte ‘workloads’ voor Cloudmigratie.

We bepalen samen met jullie organisatie welke van deze workloads we gaan uitwerken tot migratie-voorstellen.

Je ontvangt een adviesrapport bestaande uit verschillende scenario’s: de basis voor de corporate cloud strategie.

 

Klantsucces


Contact