Content Marketeer

Content Marketeer

ValueBlue

ValueBlue is een jonge, snelgroeiende organisatie met zo’n 40 collega’s en een vrolijk en super gedreven karakter. Zo zijn we in staat geweldige dingen te bereiken. Een deel van ons team is actief bij klanten, het andere deel werkt op kantoor. Samen hebben we één doel voor ogen: zorgen dat onze klanten nog succesvoller worden dankzij onze slimme SaaS software en dienstverlening. We mogen zo’n 100 organisaties organisaties zoals Disney, Boskalis, NIBC, Gemeente Amsterdam, het Prinses Máxima Ziekenhuis, de Erasmus Universiteit, het Rijksmuseum en de ANWB tot onze opdrachtgevers rekenen. Om nog meer slagkracht in de markt te ontwikkelen zijn we op zoek naar een ervaren, gedreven content marketeer met sterke journalistieke vaardigheden; een collega bij wie de lat even hoog ligt als bij ons.

Wat ga je doen?

Binnen het marketingteam word je verantwoordelijk voor alle content die gegenereerd wordt. Denk hierbij aan content zoals blogs, whitepapers, brochures, referentiecases, persberichten, landingspagnia’s en nieuwsberichten etc. Je verantwoordelijkheden bestaan zowel uit het bepalen van de contentagenda, wat moet er geschreven worden en wanneer, als voor het schrijven van de content zelf.

Voor het schrijven van de content heb je de kennis van de gehele organisatie tot je beschikking. Met onze consultants, developers, marketeers, partners en klanten hebben wij een schat aan expertise in huis. Aan jou de uitdaging om die kennis middels gesprekken, interviews en andere vormen van journalistiek om te zetten in toegankelijke, interessante teksten die aansluiten bij de actuele wensen en behoeften van onze doelgroep.

De thema’s hebben betrekking op de werkgebieden van onze software en de ontwikkelingen in de markt. Denk aan Enterprise Architectuur, Business Process Management, Applicatie Portfolio Management en AVG. Met plezier neem je de touwtjes in handen om te zorgen dat onze klanten worden voorzien van strakke content in een aantrekkelijke vorm. Jij bent in staat om ingewikkelde onderwerpen simpel te maken. Je bent in staat om zelf met ideëen voor onderwerpen en thema’s te komen gebaseerd op bestaande proposities, die je op zo’n manier positioneert dat mensen je teksten graag lezen. De resultaten maak je samen met de rest van het marketingteam meetbaar, waardoor je weet waar en hoe we elke keer kunnen blijven verbeteren.

Jij...

 

 • bent HBO- of universitair geschoold* en hebt enkele jaren werkervaring;
 • beheerst de Nederlandse taal zeer goed;
 • bent proactief en zelforganiserend: je houdt van een strakke planning, kunt taken bij de juiste personen beleggen en zorgen dat afspraken worden nagekomen;
 • kunt complexe dingen op een simpele manier uitleggen, zodat het leuk is om te lezen;
 • denkt in creatieve mogelijkheden om teksten steeds interessant en verrassend te houden;
 • gaat met alle plezier het gesprek aan met collega’s, klanten, partners en prospects;
 • toont belangstelling in tech producten en bent nieuwsgierig naar wat ValueBlue ontwikkelt en aanbiedt;
 • kunt prima omgaan met een snel groeiende en veranderende omgeving en beweegt mee binnen een organisatie waar geen dag hetzelfde is;
 • switcht, in verband met onze internationale ambities, moeiteloos over naar de Engelse taal;
 • wilt een dynamische baan bij een professionele organisatie.

* De naam van je studie is voor ons minder belangrijk dan je karakter en ‘street smartness’. Het belangrijkste is dat je jezelf herkent in deze vacature en enthousiast wordt.

Wij...

 • geven je veel verantwoordelijkheid;
 • bieden een goed salaris, een vast contract op basis van 40 uur en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • houden van presteren en groeien daardoor heel snel;
 • vinden daarom dat ook jij moet kunnen doorgroeien in je functie en binnen ValueBlue;
 • begeleiden iedere collega met duidelijke en eerlijke feedback;
 • hebben een inspirerend business-to-business network, daar kun je gebruik van maken;
 • zijn een hecht team van collega’s. We maken met regelmaat tijd voor een borrel, het theater of een weekendje weg.

Geïnteresseerd in de vacature? Stuur dan een e-mail naar jelle.visser@valueblue.nl met je motiviatiebrief en cv. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.