Datamodule

BlueDolphin Background image

BlueDolphin Data Module

Data als basis voor innovatie

Welke data worden waar gebruikt? Hoe wordt informatie tussen applicaties en de buitenwereld uitgewisseld? Data is, door het grote aantal applicaties en mensen die allen op hun eigen manier data bewerken, een van de minst grijpbare onderdelen binnen de organisatie. Toch vormt data een bron van goud. Zodra je data uit verschillende systemen samenvoegt tot stuurinformatie, worden allerlei mogelijkheden tot kostenbesparing en optimalisatie van de dienstverlening naar klanten zichtbaar.

Dé waarheidsgetrouwe versie van bedrijfsdata

Met de Data Module van BlueDolphin hebben organisaties het gebruiksvriendelijke platform voor handen dat dataopslag en verwerkingen inzichtelijk maakt. Betekenisvolle data-elementen en technische datastructuren worden in BlueDolphin vastgelegd en aan elkaar gerelateerd. Vervolgens verbindt het platform deze data-objecten met de proces-, applicatie- en infralandschappen. Zo wordt inzichtelijk hoe gegevensstromen lopen, waar data vandaan komt (‘system of record’) en wat de waarde van deze data voor de bedrijfsvoering is.
De Data Module zorgt voor een toegankelijke, efficiënte, beveiligde en waardevolle datahuishouding.

Data vanuit iedere hoek bekeken

Met BlueDolphin bouw je een ‘Data Dictionary’ die grip geeft op alle belangrijke data, ongeacht waar deze zich bevindt: van database tot datawarehouse en de Cloud. Het platform centraliseert beheer en geeft belanghebbenden een geïntegreerde kijk op conceptuele, logische en fysieke modellen.
BlueDolphin is gebruiksvriendelijk, waardoor informatie door zowel zakelijke als technische gebruikers binnen organisaties wordt verwerkt of geraadpleegd. Zo worden, organisatiebreed, op waarheid gebaseerde keuzes gemaakt.