Masterclass BlueDolphin

Dé blauwdruk voor de concrete aanpak van architectuur-inspanning

Hoe zet je BlueDolphin neer als hét samenwerkingsplatform op het gebied van architectuur en procesmanagement? Wie hebben belang bij architectuur en welke belangen zijn dat? Welke ‘architectuur-producten’ zijn nodig om die belangen te dienen? Wie maakt ze en hoe? De BlueDolphin Masterclass: dé blauwdruk voor de concrete aanpak van architectuur-inspanning. Kleinschalig van opzet, met maximaal tien á twaalf deelnemers.

Waar gaat de Masterclass BlueDolphin over?

Wat bepaalt de waarde van een tool als BlueDolphin voor een organisatie? Daar waar de functionaliteit en kwaliteit belangrijk zijn, ervaren we dat ze maar een klein deel van het succes van de implementatie, en daarmee van de waarde voor de organisatie bepalen. De BlueDolphin Masterclass gaat over de échte succesfactor: is een organisatie in staat om BlueDolphin neer te zetten als hét samenwerkingsplatform op het gebied van architectuur en procesmanagement? In dat geval gaat het over zaken als gebruikersadoptie, borging en governance in plaats van over knoppen en kleuren.

Het thema van de BlueDolphin Masterclass luidt: ‘Samen Werken aan Samenwerken’. BlueDolphin biedt legio mogelijkheden om samenwerking te faciliteren. Denk aan het delen van werksets, het maken van doelgroepgerichte rapporten en views, het definiëren van rol-specifieke rechten en navigatiestructuren en het werken met guestlinks. Al die mogelijkheden komen in de Masterclass voorbij. Het is echter geen ‘knoppentraining voor gevorderden’. Vaak zijn de verschillende mogelijkheden al bekend bij gebruikers en beheerders. De Masterclass gaat vooral in op de vragen: Hoe kunnen die mogelijkheden optimaal worden gecombineerd en ingezet? Met welke doelen? Voor welke doelgroepen?

De Masterclass helpt je om de ‘stakeholders’ op het gebied van architectuur te definiëren. Wie hebben belang bij architectuur? Welke belangen zijn dat? Welke ‘architectuur-producten’ zijn nodig om die belangen te dienen? Wie maakt ze en hoe? Zodra die vragen beantwoord zijn, wordt duidelijk op welke manier de beschikbare samenwerkingsfunctionaliteit optimaal kan worden ingezet. De deelnemers gaan dan ook naar huis met de blauwdruk voor een concrete aanpak van hun architectuur-inspanning. En ja: ook met meer ‘knoppenkennis’ – maar dan wél knoppenkennis die concreet toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

  • Duur: 2 dagen
  • Locatie: Utrecht, Grand Hotel Karel V

“De Masterclass opent deuren om BlueDolphin nog beter te gaan gebruiken binnen onze gemeente.”

André Zuidhof, Informatieadviseur/Architect, Gemeente Bergen op Zoom

“We kunnen BlueDolphin nu echt afstemmen op de wensen van onze organisatie. Je leert te vertrekken vanuit de informatiebehoefte.”

Ronnie Eijsink, Projectmedewerker Digitale Innovatie & Ondersteuning, Zorggroep Sint Maarten

Foto’s