Afgelopen weekend (7 t/m 9 oktober) is de nieuwe release van BlueDolphin uitgerold. Vanaf vanochtend zijn dus nieuwe functionaliteiten beschikbaar in de tool! De grootste toevoegingen vinden we deze maand in de werksets. De feature ‘kleurenviews’ is toegevoegd. Deze feature maakt het mogelijk om objecten kleuren te geven op basis van de eigenschappen van een object. Ook is het mogelijk om relaties een kleur te geven. Daarnaast is het nu ook mogelijk om werksets te kopiëren zodat gemakkelijker verschillende scenario’s van een situatie uitgewerkt kunnen worden.

Kleurenviews in BlueDolphin

De grootste verandering in de release van oktober zijn de kleurenviews. In de werksets is aan de werkbalk een nieuw icoon toegevoegd: Het verfrollertje. Met dit icoon kunt u objecten een kleur geven op basis van objecteigenschappen. Deze functionaliteit is zeer waardevol om in één oogopslag data te visualiseren binnen de werkset. Denk hierbij aan data governance, application life cycle management en change management.

 

 

Data security met BlueDolphin

Kleuren op relaties
Door met de rechtermuisknop op een relatieknop te klikken en op ‘relatiekleur aanpassen’ te klikken, kan een kleur uit het kleurenpalet aan de betreffende relatie gegeven worden. Dit is niet alleen handig om werksets te verduidelijken, maar ook om informatie over bijvoorbeeld data-security te verduidelijken.

 

 

Werksets kopiëren
Door in de werksets rechtsboven in de werkbalk op de drie puntjes te klikken, kan een werkset gekopieerd worden. Na het drukken op de drie puntjes kan op ‘opslaan als’ geklikt worden, waarna het mogelijk is dezelfde werkset onder meerdere namen op te slaan. Erg handig als meerdere scenario’s van een situatie geschetst moeten worden!

 

 

BlueDolphin in English!
Vanaf vandaag is BlueDolphin ook verkrijgbaar in het Engels. Om aan de groter wordende vraag te voldoen is BlueDolphin de afgelopen maanden geheel vertaald naar het Engels. De taal is nu per omgeving in te stellen.

 

 

Accounts aanmaken en password reset vanuit beheerscherm
Naast de voor iedereen zichtbare functionaliteit is ook het beheer van BlueDolphin onder handen genomen. BlueDolphin gesbruikers met een beheeraccount kunnen vanaf nu zelfstandig accounts aanmaken en passwords resetten, rechtstreeks vanuit het beheerscherm onder het kopje ‘Identiteit & toegang’.

Open Data connector

Met de nieuwe open data connector kan de data in BlueDolphin gemakkelijk geëxporteerd worden naar bijv. PowerBI of Excel.

Relatieveld in Gastlinks

Tot op heden ontbrak het relatieveld in gastlinks. Deze zijn nu toegevoegd, waardoor gebruikers zonder BlueDolphin ook in staat zijn om de relaties te bekijken en eventueel te bewerken.

Voor meer informatie omtrent BlueDolphin kunt u terecht op de Zendesk of schrijft u zich in op de nieuwsbrief. Op de roadmap zijn de ontwikkelingen van BlueDolphin op de lange termijn te vinden.