BlueDolphin geeft in korte tijd inzicht in de functionaliteit van het ICT landschap een organisatie. Zo worden mogelijkheden voor besparingen en kwaliteitsverbeteringen zichtbaar. Wijzigingen kunnen met vertrouwen worden doorgevoerd, omdat de impact ervan met één druk op de knop duidelijk is.

Democratisering van enterprise architectuur

ICT landschappen worden steeds complexer en meer samenhangend. Onderstaande vragen bleven voorheen beperkt tot één of enkele Enterprise Architecten. Vandaag de dag spelen ze een organisatiebrede rol:

 • Hoe krijg ik inzicht in alle relaties en afhankelijkheden tussen applicaties en onderliggende systemen én in de informatiestromen die hiertussen lopen?
 • Hoe breng ik effectief in kaart op welke manier de bedrijfsvoering door systemen wordt ondersteund?
 • Wie hebben behoefte aan deze informatie en inzichten?

Het antwoord op bovenstaande vragen is relevant voor iedere medewerker die betrokken is bij het optimaliseren van ICT en bijdraagt aan het doorvoeren van wijzigingen. Denk aan applicatie- en informatiebeheerders, managers en systeembeheerders.

BlueDolphin biedt: 

 • één centrale plek met alle functionele, financiële en technische aspecten van het ICT landschap;
 • een gebruiksvriendelijke en intuïtieve omgeving waar iedere medewerker informatie op kan vragen en gegevens in kan voeren;
 • de capaciteit om zelf geautomatiseerd de informatie te verzamelen;
 • een geavanceerde bibliotheek waar de gebruiker op allerlei gebieden ondersteund wordt met relevante suggesties. Zo wordt het werken eenvoudig én leuk;
 • Samenhangende informatie over applicaties, databases en ketens die bedrijfsprocessen ondersteunen;
 • De mogelijkheid om informatie eenvoudig te visualiseren in aantrekkelijke diagrammen;
 • krachtige rapportagefuncties om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor besparingen en kwaliteitsverbeteringen.

 

Werking BlueDolphin

Hieronder wordt de werking van BlueDolphin schematisch weergeven. Het systeem haalt de informatie uit zoveel mogelijk bronnen. Denk hierbij aan een CMDB, een Active Directory of een service desk. Vervolgens wordt deze informatie aangevuld met de kennis van applicatiebeheerders via de portal. De bigdata bibliotheek helpt applicatiebeheerders met het invullen van de benodigde informatie door het geven van suggesties.

De ingevoerde informatie wordt opgeslagen in de centrale repository (configuratie management systeem). Vanuit hier kunnen visualisaties, rapportages en analyses gemaakt worden die inzicht geven in verbetermogelijkheden en de impact van wijzigingen.

BlueDolphin Brochure

Nederlandse versie
English version

 

Opbouw BlueDolphin
BlueDolphin is een SAAS applicatie op Microsoft Azure. Dat zorgt ervoor dat organisaties het voordeel hebben dat het gebruik ervan u nauwelijks beheerlasten oplevert terwijl de kosten voorspelbaar zijn. BlueDolphin wordt ter beschikking gesteld voor één vaste prijs per maand, ongeacht het aantal medewerkers binnen een organisatie die met BlueDolphin gaan werken. We vinden breed gebruik belangrijk en maken het daarom zo laagdrempelig mogelijk. 


 


ValueBlue presenteerde BlueDolphin bij RTL ondernemerszaken.

Beveiliging
ValueBlue neemt beveiliging uitermate serieus en heeft daarom verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van bedrijfsdata in BlueDolphin te waarborgen. In BlueDolphin zijn onder andere de volgende beveiligingsmaatregelen geïntegreerd:

 • Claims based authenticatie;
 • al het verkeer van en naar BlueDolphin is beveiligd met SSL encryptie;
 • elk kwartaal wordt BlueDolphin gescand op kwetsbaarheden;
 • gegevens zijn verwerkt en opgeslagen in het Azure datacenter in Nederland.

Belangrijk om te weten is dat de data die opgeslagen wordt in BlueDolphin alleen betrekking heeft op de beschrijving van ICT middelen en hoe deze de bedrijfsprocessen ondersteunen. Er worden geen persoonlijke gegevens van klanten, patiënten of medewerkers opgeslagen. Het volledige overzicht van de beveiligingsmaatregelen in BlueDolphin is te vinden in onderstaande PDF.

Beveiligingsmaatregelen
Klanten BlueDolphin

van onze klanten wordt enthousiaster naarmate tijd
en het gezamenlijk gebruik van BlueDolphin vordert

 

Klanten BlueDolphin

Benieuwd naar wat BlueDolphin kan betekenen voor uw organisatie?
We komen graag langs om een demo te geven.

demo aanvragen