Azure Assessment

 

Steeds meer organisaties krijgen in meer of mindere mate te maken met de cloud en de voordelen die de cloud biedt. Een migratie van het ICT landschap richting de cloud kan voordelen opleveren zoals het besparen op de kosten van ICT, hogere kwaliteit en stabiliteit van de ICT dienstverlening en meer flexibiliteit op het gebied van schaalbaarheid en groei.

Maar waar begin je een migratie naar de cloud? Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe integreer ik mijn huidige IT landschap met de cloud? Veel organisaties hebben allerlei vragen over aspecten die te maken hebben met de cloud. Hierdoor is het moeilijk om een roadmap naar de cloud op te stellen.

Organisaties willen wel naar de cloud, maar weten niet hoe.
vragen over azure

De assessment

Om antwoord te geven op de vragen die het starten met de cloud in de weg staan heeft ValueBlue in samenwerking met Microsoft de Azure Readiness Assessment ontwikkelt. De Azure Readiness Assessment bepaalt binnen enkele dagen welke applicaties, databases en servers een goed startpunt zijn om een start te maken met een roadmap naar de cloud. Dit levert een rapportage op waarin de ICT componenten die gemakkelijk te migreren zijn en tegelijkertijd binnen korte tijd significante voordelen opleveren beschreven. Deze componenten noemen we ‘quick wins’

De Azure Readiness Assessment brengt binnen 10 dagen de relevante kenmerken, relaties en afhankelijkheden die bij een cloudmigratie een rol spelen in kaart, zodat een startpunt voor de roadmap naar de cloud gegeven kan worden.

Cloud applicatie

Welke applicaties/databases zijn quick wins?

Servers

Welke servers zijn quick wins?

Kennismaken met de cloud

Laagdrempelige kennismaking met de cloud

Waarom de Microsoft Azure Cloud?

Microsoft Azure is industrieleider

Microsoft is met de Microsoft Azure Cloud de enige leverancier die door zowel voor Infrastructure as a service (IAAS) als Platform as a service (PAAS) en als cloudopslag services als industrieleider wordt genoemd in de magic quadrants van Gartner. Daarnaast is Azure voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en is het geschikt voor allerlei verschillende devices.

Gartner quadrant
Open en flexibel

Microsoft Azure Cloud is open en flexibel

Azure ondersteunt allerlei besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, hulpprogramma’s , databases en apparaten. Voer Linux-containers met Docker-integratie uit, bouw apps met JavaScript, Python, .NET, PHP, Java en Node.js, en bouw back-ends voor iOS-, Android- en Windows-apparaten. Azure ondersteunt dezelfde technologieën waar miljoenen ontwikkelaars en IT-professionals al gebruik van maken en op vertrouwen..

In Azure betaal je alléén voor wat je gebruikt

Binnen Azure betaal je alleen voor wat je gebruikt dankzij facturering per minuut. Er hoeft dus niet maximaal ingekocht te worden om pieken in het dataverkeer op te vangen, en niet van te voren ingespeeld worden om verwachte groei van het bedrijf. Heeft uw organisatie extra capaciteit nodig? Fluitje van een cent. Wil de organisatie weer terugschalen? Geen probleem. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt in Microsoft Azure.

Betalen voor gebruik
azure veilig

Microsoft Azure is veilig

Veiliger dan Microsoft Azure gaat het niet worden. Microsoft voldeed als eerste aan de ISO 27018-standaard voor cloudprivacy en voldoet aan alle Europese wetgeving en heeft zakelijke SLA’s . Daarnaast wordt alle informatie redundant opgeslagen in datacenters verdeeld over 19 regio’s in meer dan 100 landen ter wereld. Daarnaast ben je niet de eerste die zijn vertrouwen in Microsoft Azure uitspreekt. Bijna 60% van de Fortune 500 organisaties vertrouwd op Microsoft Azure.

Werkwijze

Valueblue voert alle Azure Readiness Assessments uit met behulp van BlueDolphin. De Azure Readiness Assessment duurt 10 dagen en bestaat uit een aantal stappen.

1. Assessment van uw ICT landschap

 1. Management intake, bepalen van de doelstellingen en afstemmen van de werkwijze
 2. MAP scan
 3. Cloud readiness scan
 4. Data uit de scans importeren in BlueDolphin

2. Analyseren van de data in BlueDolphin

 1. Technische analyse door BlueDolphin over de automatisch verzamelde gegevens van het ICT landschap.
 2. Bepalen van de doel-applicaties en -databases
 3. Inplannen van gesprekken met database- en applicatiebeheerders

3. In gesprek met beheerder om de gescande data aan te vullen.

 1. De geselecteerde mogelijke ‘quick wins’ bespreken met beheerders om een compleet beeld te krijgen
 2. Informatie in BlueDolphin handmatig aanvullen met de informatie verkregen van BlueDolphin
 3. Verdere analyse complete informatie-set.

 4. Bepalen kosten huidige situatie versus bepalen kosten in gewenste situatie. ROI berekenen.

 1. Verschillende kostenposten van de organisatie in kaart brengen
 2. Inventariseren in hoeverre de geselecteerde quick wins debet zijn aan de kosten
 3. Rapportage met huidige kosten, toekomstige kosten en terugverdienmodel

Eindrapportage

We sluiten het traject af met een rapportage en een eindpresentatie.

Wilt u meer informatie? Vul dan gerust het contactformulier hieronder in voor meer informatie over Azure Readiness Assessment.