Data Management

Data Management richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van data, terwijl het ook uw data landschap vereenvoudigt. Door logische/canonieke datamodellen te introduceren, en deze te mappen op uw fysieke applicatie datalandschappen, verbetert de effectiviteit, en kan de complexiteit van uw datalandschap worden gereduceerd. Bovendien zorgt data lineage ervoor dat de kwaliteit van uw data optimaal is, omdat u deze altijd uit de meest betrouwbare bron haalt.

 

Ga naar het overzicht
Wat is data lineage?
26 okt 2020, 09:48

De datalijn is de reis die gegevens afleggen vanaf het moment dat ze zijn gecreëerd.

Wat is een conceptueel datamodel?
8 okt 2020, 09:53

Een conceptueel gegevensmodel is een overzicht op hoog niveau van gegevens dat is gemaakt om entiteiten en hun relaties te identificeren.

Wat is een fysiek datamodel?
8 okt 2020, 10:37

Datamodellen zorgen voor consistentie in de labeling van entiteiten en hun attributen, semantiek en waarborgen een bepaald kwaliteitsniveau van de gegevens.

Wat is een logisch datamodel?
8 okt 2020, 10:14

Gegevensmodellering is het proces waarbij een visuele voorstelling wordt gemaakt van gegevens die in zogeheten databanken moeten worden opgeslagen.

Wat is een sequentiediagram?
5 okt 2020, 02:23

Een sequentiediagram is een modelleringsoplossing in UML die interacties tussen objecten weergeeft volgens een ordening in de tijd.