Over ons

ValueBlue betekent “waarde creëren door innovatie”. De naam komt voort uit het boek Blue Ocean strategy. Kort gezegd beschrijft het boek dat innovatie van een bestaand werkgebied dusdanig baanbrekend is, dat er een compleet nieuw werkveld ontstaat; een ‘Blue Ocean’. In zo’n Blue Ocean moeten de spelregels nog uitgezet worden en is elke dag een sprong in het diepe.

Bekijk ons team

Ons verhaal

ValueBlue leverde vanaf de oprichting in 2011 consultancy op de werkgebieden van integratie, architectuur en technische implementaties van verschillende applicaties en producten. Tijdens deze trajecten bleek keer op keer dat het als consultant bij deze organisaties erg moeilijk was om alle informatie die nodig was voor een project bij elkaar te krijgen. Informatie over bedrijfsvoering, processen, applicaties, data en infrastructuur was er wel, maar versnipperd door de organisatie in verschillende afdelingen en meerdere tools; Visio, Excel, documenten, CMDB’s en complexe architectuur en procesmanagementtools. Vaak was deze informatie ook nog verouderd. Dit resulteerde dus in lange voorbereidingstrajecten met veel interviews alleen maar gefocust op het verzamelen van de informatie om één project te doen. En wanneer het project afgerond was werd al deze informatie weer weggegooid omdat ze statisch was en bruikbaar voor slechts één doel.  

Zeker in het tijdperk van digitale transformatie zorgen zaken als klantervaring, globalisering, werken op afstand en eenvoudig te configureren applicaties ervoor dat organisaties flexibel en adaptief zijn. Dit vereist een naadloze samenwerking tussen belanghebbenden op basis van tijdige en nauwkeurige informatie. Om het gebrek aan samenhangend inzicht, dat veroorzaakt wordt door complexe, specialistische tools voor specifieke doelgroepen, op te lossen, introduceerden we in 2014 BlueDolphin. BlueDolphin is het samenwerkingsplatform dat alle informatie over business, IT en gegevens voor alle belanghebbenden op elkaar afstemt. Dit stelt je organisatie in staat om relaties en afhankelijkheden tussen de bedrijfsstrategie, projecten en initiatieven te beheren. 

Wij staan als bedrijf voor verantwoordelijkheid nemen, het volledig focussen op klantwaarde creëren, inventief zijn en op empoweren. We willen innoveren, als collega’s èn als partners van jouw bedrijf. Dit doen we door hard te werken, met een lach op ons gezicht, door pro-actief zaken op te pakken die op ons pad komen, door continu te innoveren en elkaar vrijheid te gunnen en vertrouwen te geven. Dit is hoe we onszelf en jouw organisatie in staat stellen elke dag te verbeteren!

Januari 2011 - Opgericht

Wilko Visser richt het consultancy bedrijf ValueBlue op.

Februari 2014 - BlueDolphin geboren

Er wordt gestart met de ontwikkeling van BlueDolphin.

Augustus 2014 - BlueDolphin gelanceerd

BlueDolphin duikt de wereld in. het wordt officieel geïmplementeerd bij MN, de gemeente Haarlemmermeer en het Rijksmuseum. De geboorte van het enige samenwerkingsplatform dat business processen, IT en data koppelt is een feit.

Mei 2016 - Productbedrijf

ValueBlue transformeert van een consultancybedrijf naar productbedrijf.

Maart 2018 - 50 klanten!

De grens van 50 organisaties die BlueDolphin gebruiken is doorbroken.

Mei 2019 - Newion investering

ValueBlue ontvangt een investering van Newion om de capaciteit van development en marketing te vergroten en internationaal uit te breiden, met een sterke focus op de VS.

Augustus 2019 - Kantoor in New York

De stappen naar de VS zijn gemaakt. Onderzoek is gestart naar hoe en waar het beste een kantoor in New York te openen. De eerste overzeese klanten raken overtuigd en sluiten zich aan bij de BlueDolphin familie.

Oktober 2019 - Gartner Magic Quadrant

Gartner heeft ValueBlue genoemd in haar Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools. Daarmee erkennen ze BlueDolphin als een van de zestien Enterprise Architecture tools wereldwijd, wat een groot compliment is, omdat we veel meer zijn dan alleen een EA tool.

Januari 2020 - 100 klanten!

Het magische getal van 100 organisaties die BlueDolphin gebruiken is een feit!

Ons team

Werken bij ValueBlue betekent lol hebben terwijl er hard gewerkt wordt, met een pro-actieve instelling. Ieder van ons is expert in zijn of haar vakgebied en samen maken we complexe dingen makkelijk om elke dag te verbeteren. Lees alles over ons of maak een afspraak!