To Cloud or not To Cloud?

Tectrade en ValueBlue… van IT-infrastructuur tot Cloudstrategie

Tectrade, 10 december 2018
Elke organisatie heeft inmiddels met de Cloud te maken, kijkt naar de mogelijkheden. Tegelijkertijd is sprake van twijfel over de beste aanpak. “Bedrijfsprocessen, applicaties, data en infrastructuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom brengen Tectrade enValueBlue, voordat we de eerste stappen zetten voor de Cloudstrategie, de samenhang en relaties tussen deze aspecten gedetailleerd in kaart”, aldus Nicolai Kippersluis, CEO en Founder van Tectrade.
“We brengen het complete landschap samen met de klant in kaart en kwalificeren het landschap. Daarna kijken we welke onderdelen naar welke Cloud overgezet kunnen worden en welke beter on-premise kunnen blijven staan. Beschikbaarheid, integriteit, veiligheid en kosten zijn hierbij de belangrijkste aspecten. Tectrade maakt bij strategische Cloudtrajecten al geruime tijd gebruik van de BlueDolphin software en waar nodig van de kennis en expertise van de specialisten van ValueBlue. Met de toenemende vraag naar dergelijke trajecten ontstond voor beide partijen de behoefte naar een officiële bevestiging van de samenwerking. Die heeft geresulteerd in een hechte strategische samenwerking. Dankzij de samenwerking kunnen we organisaties nog beter adviseren en begeleiden bij het maken van gefundeerde keuzes en helpen meer waarde uit data te halen ter ondersteuning van de business.”

Oplossingen in een hybride Multi Cloud omgeving

Henk van Wijnen, Director Portfolio, Sales en Marketing bij ValueBlue: “ValueBlue helpt organisaties door het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering en hoe deze wordt ondersteund door IT. Daardoor maak je de juiste beslissingen omtrent Cloud. Het BlueDolphin Cloud Architectuur Assessment realiseert een heldere businesscase die concrete redenen en strategische stappen uiteenzet om over te stappen naar bijvoorbeeld Microsoft Azure. Wij zijn blij met een vendor neutrale partner als Tectrade, die een objectieve vergelijking maakt tussen een on premise oplossing en de verschillende Cloudvormen en Cloudaanbieders in plaats van zich exclusief te richten op de Azure Cloud”.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?