Project omschrijving

Eno & BlueDolphin

Multidisciplinaire samenwerking optimaliseert dienstverlening

Zorgverzekeraar Eno, bekend onder de merken Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg, maakt gebruik van BlueDolphin om Architectuur in te richten, bedrijfsprocessen te beheren, het applicatielandschap in kaart te brengen en het verwerkingsregister voor de AVG te waarborgen. ENO heeft dankzij het platform een compleet overzicht voor handen waardoor ze nog beter tegemoet komt aan de wensen van verzekerden en de richtlijnen op het gebied van privacywetgeving.

Vraagstuk
Zorgverzekeraar Eno had de wens verder te digitaliseren en de dienstverlening naar verzekerden te optimaliseren. De verwezenlijking van die doelstellingen vroeg om inzicht in het IT-landschap voor zo veel mogelijk stakeholders. Eno bracht haar landschap, met de toenmalige software, zo goed en kwaad het kon in kaart, maar dit systeem was onderhoudsintensief en had een technisch karakter; de architect kon er mee uit de voeten maar voor andere medewerkers was het gebruik en de inhoud van de tool abracadabra. Daarbij werd breed gebruik en samenwerking aan de vormgeving van het IT-landschap belemmerd door het kostenmodel, gebaseerd op kosten per gebruiker. Zo ging de zorgverzekeraar op zoek naar een toegankelijk platform waarin een onbeperkt aantal gebruikers met verschillende disciplines eenvoudig multidisciplinair zouden kunnen samenwerken.

Uitkomst
Eno kwam in aanraking met BlueDolphin en ontdekte dat het systeem het IT-landschap, inclusief onderlinge afhankelijkheden en relaties, van organisaties in kaart brengt. Het gemak in onderhoud en het gemak waarmee uiteenlopende disciplines met de tool aan de slag zouden kunnen gaven de doorslag. Zo werd BlueDolphin geïmplementeerd.

Inmiddels is de tool ingericht en wordt steeds meer IT- en bedrijfsinformatie toegevoegd. Applicaties worden vanuit de tool gemanaged waardoor vooraf duidelijk is welke effecten een wijziging op de rest van het IT-landschap heeft, onderhoud makkelijker wordt en het aantal licenties waar mogelijk wordt gereduceerd. Daarbij kan, aldus Enterprise Architect Eric Arts “iedereen de was doen”. Van collega Projecten Change managers, tot leveranciers waaraan de zorgverzekeraar uitbesteedt. Disciplines werken effectief samen in een tool die informatie begrijpelijk maakt. “Nijntje-taal in een tool”, zo noemt Eric het.