Meet Jasper van Enk

Mensen maken het bedrijf, dus ook het succes.

Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij ValueBlue, toen was ik 24. Dat was mijn eerste baan, vers van de Universiteit van Amsterdam. Ik heb eerst Artificial Intelligence gestudeerd. Daarna mijn master gehaald in Business Information Systems, dus meer richting de business kant. Tijdens mijn studie woonde ik in Amsterdam. Daarna ben ik teruggegaan naar Voorburg, een voorstad van Den Haag. Daar ben ik ook opgegroeid. Nu woon ik daar samen met mijn vriendin.

Een recruiter benaderde mij op LinkedIn. BlueDolphin was net een week live toen ik hier begon. Destijds bestond het kantoor uit twee kamertjes. Er is sindsdien heel veel gebeurd. Inmiddels zijn we de start-up fase voorbij. Waar we vroeger nog wel eens iets ongestructureerd konden doen, kom je daar nu niet meer mee weg. Ik vind al die fases erg boeiend om mee te maken, te zien hoe dit bedrijf met die groei omgaat. Dat was voor mij ook één van de voornaamste redenen om hier te gaan werken, die potentie en ook hun unieke kijk op Architectuur.

Zij doen het ook maar gewoon, heel stoer!

Aangezien dit mijn eerste baan was heb ik alleen vergelijkingsmateriaal bij klantorganisaties, maar het contact tussen de mensen hier is heel hartelijk, dat is denk ik niet overal zo vanzelfsprekend. Ook de dynamiek op kantoor maakt ValueBlue een mooi bedrijf om voor te werken. Er zijn veel mensen bijgekomen, maar de hartelijkheid is hetzelfde gebleven. Uiteraard ken je met zoveel mensen niet iedereen even persoonlijk, maar de open cultuur en de bereidheid om elkaar te helpen is hetzelfde gebleven.

Over vijf jaar? Dan hebben we denk ik heel grote internationale stappen gezet, waarbij we de ruimte zullen krijgen om intern nog meer tijd te kunnen besteden aan het verbeteren van onze best practices in BlueDolphin. Waarschijnlijk hebben we dan ook goede partners die ons met consultancy kunnen helpen. Want we groeien zo hard, dat we daar straks hulp bij nodig hebben, denk ik. Twee jaar geleden kende ik de namen van al onze klanten uit mijn hoofd. Dat is er nu niet meer bij. Ik vind het ook mooi om te zien dat zelfs onze directie heel open is over de nieuwe uitdagingen waar zij voor komen te staan en ook niet overal het antwoord op weten. Zij doen het ook maar gewoon. Dat vind ik wel stoer. Die kwetsbaarheid kleurt ook dit bedrijf.

Ik blaas twee projecten per jaar

Hobby’s? Vooral muziek maken, al 20 jaar. Ik speel klarinet in een blazersensemble. We spelen twee projecten per jaar. Vroeger speelde ik in een symfonie orkest. Het programma Maestro op NPO 1 vind ik dan ook hilarisch. Ik vind het wel echt leuk dat zo’n programma klassieke muziek wat meer aan de man brengt.

Ik ben dol op Indonesisch eten, de traditionele Indonesische rijsttafel. In Indonesië ligt ook een deel van mijn roots. Enkele jaren geleden heb ik er een reis gemaakt, dat was heel speciaal. Je herkent toch bepaalde elementen uit zo’n ogenschijnlijk vreemde cultuur terug in je eigen familie. Ik doe verder graag aan hardlopen. Hardlopen is een mentaal ding, je bent vooral met jezelf in gevecht en het helpt om je hoofd leeg te maken na een dag werken: rennen en nadenken. Tijdens het lopen ben ik aan het puzzelen met de opdrachten waar ik mee bezig ben. Het helpt ook om naar je gevoel te kunnen kijken en daarmee persoonlijke groei door te maken.

Ik ben trots op dit bedrijf, dat we in staat zijn geweest om deze groei te realiseren. Dat is echt niet vanzelfsprekend. Dit succes is behaald door iedereen die hier werkt. Het bedrijf maakt niet het succes, maar de mensen maken het bedrijf, dus ook het succes. Het maakt dat ik trots ben om hier te werken. Ook vanwege de groei die ik hier zelf heb doorgemaakt als persoon.