Meet Luke Dekker

Bij twijfel… DOEN!  

Ik ben Luke Dekker, 23 jaar en geboren en getogen in Heerhugowaard. Ondertussen al weer 6 jaar samen met mijn vriendin die ik leerde kennen als collega bij de Vomar Stad van de Zon. In de zomer van 2017 hielp ik mijn vader in zijn bedrijf als elektricien. Ik moest een klus doen bij Jordy (huidige collega en neef). Tijdens de lunch vertelde ik hem dat ik marketing studeerde aan het Horizon College in Alkmaar. Hij vroeg of ik nog een stageplek zocht en twee weken later zat ik hier in gesprek met Henk en Fleur.

ValueBlue voelt een beetje als thuis. Ik werk er nu bijna twee jaar en ik voel me enorm op mijn gemak. Je krijgt hier de kans je te ontwikkelen, ze hebben het beste met je voor en het zijn stuk voor stuk leuke collega’s, maar echt leuke collega’s. Over kansen gesproken: toen ik hier 1,5 jaar geleden begon was ik er van overtuigd dat sales echt mijn ding was. Nu blijkt dat het niet voor mij is weggelegd, dat ik er niet gelukkig van wordt. ValueBlue biedme de kans om me als office manager opnieuw te ontdekken en ontwikkelen.

Er wordt echt geluisterd 

Ik wilde wat anders en zij zochten een office manager. Na wat gesprekken over en weer ben ik dit gaan doen en dit is de job voor mij, als manusje van alles mijn creativiteit loslaten op verschillende vlakken en waarde toevoegen aan dit mooie bedrijf. Dat zij mij die kansen boden en bieden betekent veel voor me! Met veel zin en energie kijk ik uit naar deze nieuwe uitdaging. 

Wat ik belangrijk vind is dat je moet geloven in het product of de dienst die je aanbiedt. Voor mij geldt dat zeker bij ValueBlue en voor BlueDolphin. Het is een innovatieve oplossing die door blijft ontwikkelen. Er wordt ook echt naar de klanten en wensen geluisterd.

Ik heb hem nooit horen klagen 

Om een inschatting te maken waar ValueBlue over 5 jaar staat komt als eerste het woord marktleider in me naar boven. Als ik terugkijk naar de afgelopen twee jaar bij ValueBlue heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Toen ik aan mijn stage begon kwam het regelmatig voor dat er maar twee personen (inclusief mezelf) op kantoor waren. Nu zijn alle 30 plekken regelmatig gevuld, terwijl er ook meerdere mensen thuiswerken. Het groeit goed dus.  Daarnaast denk ik dat er grote stappen worden gemaakt in de USA. 

Een mooi motto vind ik: Bij twijfel; doen. Mensen reageren vaak juist andersom, uit angst waarschijnlijk,  maar ik denk dat het doen meer brengt in het leven dan het niet te doen. Uiteraard geldt dat niet voor alle situaties, maar je snapt me, toch? Wat ik het liefste eet? KIP, ik houd echt van kipTrots? Dat ben ik het meest op mijn vader, omdat hij naast een fulltime job 3 kinderen moest verzorgen van 2, 6 en 7 jaar oud (met succes) en ik heb hem nog nooit horen klagen.