Meet Martijn Reinking

IK BEN DOL OP ARTISJOKKENTAART! 

Mijn naam is Martijn Reinking en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Utrecht en ben nu ruim vijf jaar samen met mijn vriendin Judith. Ik zou mijzelf omschrijven als een rustig en bescheiden persoon die het liefste in teamverband dingen voor elkaar bokst. Ik ben iemand met verschillende interesses. Ik ben daarbij nieuwsgierig om nieuwe dingen te proberen. Dat is terug te zien in de vele sporten die ik inmiddels heb beoefend: voetbal, tennis, tafeltennis, squash, bolderen, golf en boksen, maar ook schermen, karate, judo, handbal, volleybal, honkbal, softbal, flag football, rugby, american football, basketbal, roeien, zwemmen en ultimate frisbee. Door het traineeship bij ValueBlue kom ik nu vooral toe aan hardlopen en wielrennen.

The respect you give, is the respect you get”

Een levensles die ik nog altijd probeer na te leven, heb ik geleerd van een vroegere voetbaltrainer die uit Nigeria kwam. Om Nederlands te leren had hij besloten om een voetbalteam te coachen. Door het gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal, ging hem dat niet altijd gemakkelijk af. Richting het einde van het voetbalseizoen riep hij mij bij zich en hij vertelde – in gebrekkig Nederlands – dat hij erg blij was dat ik dat seizoen in zijn team had gespeeld.

Hij zei vervolgens dat hij niet door zou gaan met trainen, omdat hij zich regelmatig niet serieus genomen voelde. Hij verwoordde het met de volgende Engelse quote:  “The respect you give, is the respect you get”. Dit is een quote die bij mij is blijven hangen. Ik probeer mijn leven daarnaar te richten. Ik vind het belangrijk om respect te hebben voor andere mensen, en daarmee denk ik ook respect terug te krijgen.

Wat ik het liefste eet? Artisjokkentaart. Deze taart maakte mijn moeder altijd als ik jarig was of als er iets anders te vieren viel. Ik vind dit nog altijd erg lekker en het is iets speciaals; minder mainstream dan de drie P’s. Voor veel mensen is het in ieder geval onbekend. Ik moet vaak uitleggen wat het inhoudt. Dus bij deze, een recept dat het áltijd goed doet: artisjokkentaart is een quiche, bestaande uit een bladerdeeg bodem, geitenkaas met ei en slagroom als vulling en vervolgens afgetopt met artisjokkenharten, tomaat en olijven. Op 200 graden in de oven voor 45 minuten en eet smakelijk! Tijdens mijn studententijd kwam ik erachter dat dit niet een heel studentvriendelijke maaltijd is, in tegenstelling tot een AVG’tje en wel om twee redenen: de kosten en de specifieke smaak die niet iedereen kan appreciëren.

Programmeren en oplossen van logische puzzels lag mij meer

Toen ik een studiekeuze moest maken, had ik nog geen duidelijk plan voor ogen. In het begin heb ik daarom vooral gekeken naar bekende studies, zoals rechten of bedrijfskunde. In mijn comfort zone, om het zo te zeggen. Na lang zoeken en bijwonen van veel open- en meeloopdagen, gaf mijn moeder de gouden tip om de studie kunstmatige intelligentie in overweging te nemen. Zij was over die studie enthousiast geworden door een gesprek met mijn neef tijdens een kerstdiner. Door mijn nieuwsgierige karakter, dacht zij dat dit wel bij mij zou kunnen passen.

De studie klonk uitdagend en lokte mijn interesse, waardoor ik de keuze heb gemaakt om de studie kunstmatige intelligentie te gaan volgen. Ik ben gaan studeren aan de Universiteit in Utrecht, omdat daar de nadruk ligt op de cognitieve psychologie die mij op dat moment aansprak. Uiteindelijk bleek het mij minder te liggen dan de kant van het programmeren en oplossen van logische puzzels. Daarom heb ik mij tijdens mijn studie meer gefocust op de kant van informatica.

Alle collega’s willen net dat extra stapje zetten

In mijn derde studiejaar moest ik een richting kiezen. Ik had op dat moment geen duidelijk beeld  van mogelijkheden op de arbeidsmarkt na het afronden van de studie. Teneinde dat inzicht te krijgen en daardoor ook tot een meer wel overwogen keuze te kunnen komen voor een richting, heb ik toen besloten om stage te gaan lopen bij een bedrijf. Via mijn neef ben ik vervolgens in contact gekomen met ValueBlue. Ik heb eerst een gesprek gehad met Jordy. Hij vertelde met veel enthousiasme over het bedrijf en het product BlueDolphin. Hij bood mij aan mee te lopen als stagiair op de Supportafdeling. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de stageperiode als een enorm leerzame periode ervaren, waarbij ik veel facetten van de werkzaamheden van ValueBlue heb mogen meemaken. Na de stageperiode kreeg ik het prachtige aanbod voor een fulltime baan bij ValueBlue. Sinds afgelopen februari ben ik daardoor fulltime werkzaam als Junior Business Consultant bij ValueBlue!

Ik heb het onwijs naar mijn zin bij ValueBlue. Het bedrijf heeft een ontzettend prettige werksfeer. Door de persoonsgerichte aanpak bij ValueBlue kan ik mij goed ontwikkelen en daar krijg ik ook alle ruimte voor. Daarnaast vind ik het team waarmee ik werk heel gezellig. Het leeftijdsverschil, waar ik in het begin wat huiverig voor was, blijkt geen enkel obstakel te zijn. k heb het gevoel dat er bij ValueBlue wederzijdse interesse tussen collega’s bestaat. Dit versterkt het teamgevoel en dat leidt tot betere resultaten. Alle collega’s willen net dat extra stapje zetten dat mogelijk helpt om het bedrijf te laten groeien.

Toen ik voor het eerst naar BlueDolphin keek, was ik overweldigd door alle functionaliteiten die in de tool zitten. In de korte periode dat ik werkzaam ben bij ValueBlue, ben ik tot het inzicht gekomen wat een enorme toegevoegde waarde BlueDolphin voor een organisatie heeft. Met de toepassing van BlueDolphin worden uiteindelijk bedrijfsprocessen en IT op elkaar afgestemd, waardoor veel ergernissen binnen organisaties worden voorkomen. Ik vind al met al BlueDolphin een erg nuttig, maar ook dynamisch product. BlueDolphin is namelijk ook voortdurend in beweging door de komst van nieuwe functionaliteiten die altijd weer iets goeds toevoegen.