Meet Rafael Bakker

Stuur mij maar naar Hong Kong of naar de East of West Coast

Hoi ik ben Rafael, ik ben 25 jaar en ben sinds het begin van dit jaar bij ValueBlue aan de slag gegaan als Implementation Specialist. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en daar mijn bachelor in Informatiekunde gehaald. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij een startup die gespecialiseerd was in het beheren van databases. Daar heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van datamanagement, procesoptimalisatie en GDPR-compliancy.

Na een aantal jaar wilde ik me weer verder ontwikkelen en heb ik me aangemeld bij Young Capital, voor een verdere opleiding als Informatie Analist. Zij hebben me verder opgeleid door o.a. bootcamps en cursussen. Via hen ben ik uiteindelijk met verschillende partijen in gesprek gekomen, waaronder ValueBlue en dat voelde eigenlijk meteen goed.

Waarom ben je bij ValueBlue komen werken?

Mijn achtergrond is dus eigenlijk bruggen bouwen tussen IT & business en ik merkte in mijn eerste gesprek met ValueBlue dat het product, BlueDolphin, zich daar natuurlijk ook heel erg op richt. Zoals aangegeven in het eerste gesprek en inmiddels ook bewezen, heb je veel verschillende verantwoordelijkheden en heel veel afwisseling in het werk. En vanwege de manier waarop BlueDolphin is ontwikkeld, als in makkelijk te gebruiken, kan ik als Implementatie Specialist direct waarde toevoegen aan het bedrijf.

Daarnaast vond ik het gesprek dat ik met Jordy (Dekker) had direct erg fijn, we konden meteen erg goed met elkaar opschieten. Sowieso vind ik het sociale aspect in mijn werk belangrijk en die eerste positieve indruk heeft zich ook zeker verlengd. Iedereen is benaderbaar, vanwege de “platte” organisatie. Je hebt geen 5 lagen boven je zitten, en iedereen is ook altijd bereid om je te helpen. Die mentaliteit en het sociale aspect vind ik erg fijn binnen ValueBlue. Sterker nog, ik spreek nu ook buiten werk met collega’s af.

Wat ga je in je eerste 6 maanden doen?

Zoals ik zei, vanwege de manier waarop BlueDolphin is ontwikkeld, kan ik direct aan de slag met klanten. Nu is dat af en toe nog samen met één van de andere consultants erbij, maar dit soort trajecten zal ik al snel allemaal in mijn eentje kunnen doen. Zelfstandigheid, in die zin, is dus echt één van mijn grote doelen de aankomende tijd. Dat vertrouwen krijg je ook hier binnen de organisatie en ik weet dat ik altijd hulp zal krijgen als dat nodig is. Daarnaast wil ik mij uiteraard ook verder bekwamen in Enterprise Architectuur.

Wat wil je bereiken bij ValueBlue?

Méér dan één ding haha. Ik wil me voornamelijk echt doorontwikkelen en je ziet dat Enterprise Architectuur, als discipline, nog steeds groeit. Voor mij is de ervaring die ik hier opdoe en wat ik hier dagelijks in de praktijk moet doen, ook iets waar ik mijn toekomst mee kan opbouwen. En de klanten waarmee ik nu werk en waar ik erg fijn contact mee heb, wil ik helpen om nog meer uit BlueDolphin te halen.

We zijn natuurlijk als bedrijf ook ontzettend aan de weg aan het timmeren op internationaal vlak, met klanten in o.a. Europa, Azië & Noord-Amerika. Het lijkt me heel tof om daar ook naartoe te gaan. Stuur mij maar naar Hong Kong of naar de East of West Coast, lijkt me echt vet leuk.