Meet Sangita de Jong

Nieuwe dingen doen en ontdekken 
de essentie van mijn leven  

Ik ben Sangita, wat muziek betekent in het NepaleesIn Nepal ben ik 30 jaar geleden ook geboren en heb er 4 jaar gewoond. Terug in Nederland ben ik verder opgegroeid in Enschede, een tukker dusHet ontdekken van andere landen heb ik echter wel meegekregen van mijn ouders. Zij hebben veel in het buitenland gewoond en veel landen gezien. Dus toen ik eenmaal 18 was en mijn middelbare school had afgerond wou ik alleen de wereld ontdekken en heb ik een grote reis gemaakt. 

“Blind elke kast in elkaar zetten”

Na het buitenlandavontuur ben ik organisatiewetenschappen gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Deze studie richt zich op de sociale aspecten van bedrijfskunde. In Tilburg heb ik erg genoten van mijn studententijd, met veel activiteiten, stages, besturen en ook weer een aantal buitenlandervaringenNa Tilburg ben ik verder gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam, dit keer de master Cultuur, Organisatie & Management. Het leukste onderdeel van mijn master was mijn afstudeerstage in Oeganda. Waanzinnig om dit lan, in een half jaar, beter te leren kennen.  

Mijn werkende leven startte als trainee bij IKEA. Een boeiende organisatie waar ik veel heb geleerd. Ik had ook best graag in Zweden willen werken, maar daarvoor moet je echt IKEA bloed hebben, bij wijze van spreken blind elke kast in elkaar kunnen zetten, dus dat werd hem niet. 

Dat dit bedrijf aan het groeien is, is wel duidelijk 

De afgelopen 4,5 jaar heb ik bij Frisse Blikken gewerkt als HR projectmanagerVanuit Frisse Blikken heb ik op projectbasis mogen werken voor veel grote organisaties in Nederland, zoals Sunweb Group, ING en Ahold Delhaize. Ik hielp deze organisaties om op een innovatieve manier te kijken naar hun HR uitdagingen.  

Ik vond vooral innovatieve ideeën en concepten bedenken en uitwerken erg leuk, dus dat zocht ik ook in mijn volgende baan. Het liefst bij een ondernemende, groeiende organisatie. En volgens mij heb ik de goede organisatie uitgekozen… ValueBlue is in mijn ogen een erg dynamische, energieke organisatie met heel veel drive. Een bedrijf dat heel actiegericht te werk gaat. Ik ben hier verantwoordelijk voor HR, waarin ik de employee journey centraal zet 

Momenteel woon ik in Utrecht en heb ik, samen met mijn vriend, onlangs een klushuis uit 1900 opgeknapt. Daar wonen we nu met veel plezier. Een favoriete vakantiebestemming heb ik niet, ik wil altijd nieuwe dingen doen en ontdekken. Ik heb heel veel lol in het uitzoeken en uitproberen van nieuwe dingen. Iets wat je veel terug ziet komen in mijn leven. Ik ga niet snel twee keer naar hetzelfde land. Ik ben ook een langzame reiziger. Als ik ga, dan neem ik daar de tijd voor, zodat ik naar huis ga met het gevoel dat ik alles heb gezien waar ik voor kwam. 

Blij met wat men wel heeft 

Een lievelingscontinent heb ik wel, Afrika! In veel landen in dit continent zie je een mooie combinatie tussen de  chaotische, drukke Afrikaanse cultuur met veel geuren en kleuren. Anderzijds worden (grote) steden steeds moderner en zijn van alle (moderne) gemakken voorzien. Dat contrast vind ik tof om te zien en mee te maken.  

Wat ik het liefste eet? Sushi, Japans… en Marokkaans. Nu ga ik twijfelen... Nee, toch Sushi! Wasabi erbij, een beetje spice in het leven mag wel. Wat een quote betreftik vind deze altijd mooiDo not follow where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail…”Kies vooral je eigen pad, dat vind ik een mooie boodschap.