Meet Stanley Zambeek

Je moet alles een keer geprobeerd hebben in je leven

Ik ben Stanley, beginnend zestiger en geboren en getogen in Utrecht. Inmiddels woon ik al 30 jaar in de kaasstad Woerden, samen met mijn vrouw Karin. Erg fijn om hier te wonen, midden in het Groene Hart en lekker dichtbij Utrecht en Amsterdam. We zijn de trotse ouders van Malou en Simon, die beiden richting Amsterdam vertrokken zijn en daar helemaal hun draai gevonden hebben.

Een motto? Ik heb niet een specifiek levensmotto, of misschien toch wel… “Je moet alles een keer geprobeerd hebben in je leven”. Ik ben een vrij makkelijke eter en lust nagenoeg alles. Maar als ik dan toch iets moet noemen is het wel Surinaams eten, zoals roti met kip. En waar je me zeker ’s nachts voor wakker kunt maken is Surinaamse Pom. Je moet weten dat mijn moeder Surinaamse was, en zoals zij de pom maakte, daar kan geen restaurant tegenop. Als ik ooit nog wat Michelinsterren postuum mag uitdelen, dan weet ik het wel.

Ik ben opgeleid in de organische chemie. In die tijd heette dat nog studeren aan de Hogere Laboratoriumschool. Al vrij snel na mijn opleiding ben ik richting IT gegaan. Ik startte als programmeur, maar wanneer ik nu af en toe op de schermen van onze developers meekijk, merk ik dat we toch wel in een ander tijdperk zitten.

Uiteindelijk ben ik terechtgekomen in Customer Services voor met name internationale software bedrijven. Hier ligt wel mijn passie. Ik vind het geweldig om van boze klanten met onoverkomelijke problemen tevreden klanten te maken. Het langst, meer dan 10 jaar, heb ik gewerkt als Manager Customer Support bij Cognos, een Canadese leverancier van Business Intelligence tools. Ik was daar verantwoordelijk voor een support team waar we technisch product support leverden in het Nederlands, Engels, Duits en Zweeds.

Met visie werken aan een heel mooi product

De laatste 15 jaar ben ik full time ondernemer geweest en heb de laatste 3 jaar daarvan samen met mijn compagnon, een webplatform ontwikkeld, dat inmiddels operationeel is. Maar net zoals bij gewone huwelijken groeien ook zakelijke partners wel eens uit elkaar. Sinds januari van dit jaar werk ik 4 dagen per week bij ValueBlue en de andere dag werk ik nog steeds voor m’n eigen bedrijf.

ValueBlue is een mooi bedrijf om voor te werken; een no-nonsense club, waar je werk niet hapklaar wordt aangeleverd. Lekker zelf initiatief nemen en handen uit de mouwen steken. Ik geniet dagelijks van de passie en drive die ik om mij heen zie. Veel jonge collega’s – dat is al snel zo in mijn geval 😊 – die met visie werken aan een heel mooi product.

Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan de groei die we doormaken, is dat ik hierdoor meer speelruimte krijg om iets te doen met mijn ervaring en ideeën op het gebied van klantondersteuning. Want laten we eerlijk zijn, als je hebt gekozen voor een state-of-the-art product, dan verwacht je ook state-of-the-art ondersteuning wanneer je er vragen over hebt.

Als ik zie hoe we momenteel aan de weg timmeren op alle gebieden en wat de concrete plannen zijn om het product verder te professionaliseren, met een nog mooiere user interface en geweldige nieuwe features die er aan staan te komen, dan kan het bijna niet anders dan dat we binnen 3-5 jaar een speler in de internationale markt zijn, waar je niet meer omheen kunt.