Dennis Hoefakker

Lead developer

Development

Ik ben Dennis, daar is er maar een van bij ValueBlue

Ik ben 5 december 43 geworden. Ik kom uit Rotterdam. Zelf zeg ik liever uit de buurt van Rotterdam, ik woon tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen, aan die kant van Rotterdam dus. Getrouwd, 2 kinderen, meisje van twaalf die net naar de middelbare is en een zoontje van acht. We kijken redelijk wat tv-series, ik sport regelmatig, hou van lekker eten, vooral vlees en sushi. Maar ja, tijd he. Als de kinderen naar bed zijn kijken we een serie en dan is de tijd op.

Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, er is gewoon veel te doen, zowel voor ValueBlue, als voor mezelf. Ik doe ook 1 dag per week softwareontwikkeling voor mijn eigen bedrijf. Dus daar gaat ook nog wel wat tijd in zitten. Lekker bezig dus. Die vrijheid heb je hier dus ook. Hier heerst sowieso een ondernemersmentaliteit, wel zo prettig…

Omdat het product uniek is

In het verleden heb ik gewerkt bij Brainforce (voorheen VAI). Wilko (Visser red.) werkte daar ook. Hij verliet Brainforce, ging naar Atos en begon daarna in 2011 ValueBlue. Enkele mensen van Brainforce zijn toen bij Wilko terechtgekomen, waaronder ik. Al sinds 2011 ben ik hier dus werkzaam.

Dit bedrijf is uniek, omdat allereerst het product uniek is. Daarnaast werken hier veel goede mensen en kun je hier doen wat je leuk vindt. En als je dat wat je doet niet meer leuk vindt, krijg je de ruimte om te kijken of er een andere functie is waar je wel je lol uit haalt. Ik heb geen ambities om iets anders te doen, wat ik nu doe bij ValueBlue vind ik nog steeds te leuk. In 2011 was ik hier de enige ontwikkelaar. Nu, met de enorme groei, hebben we er meerdere en doe ik iets minder ontwikkeling en wat meer andere dingen binnen het ontwikkelteam.

Als je iets wilt, dan kun je het bereiken!

Dit bedrijf is ook resultaatgericht en niet met uren bezig. Er hangt hier geen prikklok. Ik denk dat niemand op kantoor blij wordt wanneer ik elke dag twee uur in de file sta. Ik in ieder geval niet. Dan werk ik liever vanuit huis of kom na de file. Als de resultaten maar goed zijn. Die vrijheid en dat je hier kunt doen wat je leuk vindt, dat maakt dit een bijzonder bedrijf.

Waar dit bedrijf over vijf jaar staat? Volgens mij willen we marktleider worden. Of we dat halen hangt van een aantal factoren af, maar ik ben van het principe als je iets wilt, dan kun je dat bereiken. Als de juiste mensen de juiste stappen nemen en iedereen daar zijn of haar bijdrage aan levert dan moet dat prima kunnen. We hebben er in basis zeker het product voor.

Een quote of motto heb ik niet. Ik ben niet zo’n quote-man, vind ik vaak maar een beetje bla bla. Ik vind dat je de dingen moet doen die je leuk vindt en niet moet uitstellen. Soms hoor ik wel eens iemand zeggen ‘over vijf jaar ga ik een mooie reis maken’. Maar waarom nu dan niet? Voor hetzelfde geldt rij je binnenkort tegen een boom aan en dan kan het niet meer. Als je iets wilt, moet je het gewoon doen. Oh wacht, ik heb wel een motto…