Jordy Dekker

CTO

Development
Management

ValueBlue is thuiskomen voor mij

Ik ben Jordy Dekker, 42 jaar en bij ValueBlue verantwoordelijk voor de innovatie van onze producten en diensten. Net als Wilko ben ik geboren en getogen in Noord-Holland. In tegenstelling tot hem heb ik die provincie afgelopen jaar verlaten en woon ik tegenwoordig in Utrecht. Ik ben vader van Milan (10) en Levi (7) en heb een relatie met Maren (ja, inderdaad ook iemand van de “Blues”…). Inmiddels werk ik al 8 jaar bij dit prachtige bedrijf, waar ik als Enterprise Architect ben begonnen.

Toen ik wilde beginnen met studeren, had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Omdat een vriend van mijn broer de studie Commerciële Economie ging doen, ben ik daar ook maar mee begonnen. Al snel kwam ik erachter dat dit niets voor mij was. Bij het gebrek aan digitale middelen in die tijd, nam ik in plaats van boeken mijn monopoliespel mee en bracht mijn tijd vaker door in de kantine dan in de schoolbanken. Die studie eindigde dan ook vroegtijdig. In de tussentijd was ik begonnen als jongste bediende op de schadepolisafdeling van de lokale verzekeringsmaatschappij (NH1816). Mijn buurjongen werkte daar als Operator op een AS400 en daar kwam een plek vrij. Dat leek me wel gezellig en zo startte mijn carrière onbedoeld in de IT.

 

De eerste jaren was pionieren

Een gouden greep, want ik had hier mijn roeping gevonden. Tegelijkertijd met mijn werk daar begon ik aan de studie Bedrijfskundige Informatica en ben ik terecht gekomen bij SNS REAAL (destijds nog bekend als ’t Hoogehuys). Daar heb ik iedere 2 tot 3 jaar nieuwe rollen binnen IT ingevuld en heb daar de mogelijkheid gekregen om me zowel in de breedte als in de diepte verder te ontwikkelen. Na exact 12,5 jaar in dienst besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en kwam ik Wilko tegen. Ik weet nog goed dat hij in het gesprek aan mij vroeg of hij misschien ook met mijn thuisfront moest praten om me te overtuigen bij ValueBlue te komen werken. Die opmerking alleen al trok me over de streep om mee te helpen bij het bouwen aan het destijds net opgerichte ValueBlue.

Tijdens de eerste jaren bij ValueBlue was het pionieren, waarbij ik heb leren jongleren met tijd en “context-switching” tussen consultancy, het aansturen van de andere consultants en het doorontwikkelen van BlueDolphin. Met de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren waren die verschillende dingen niet meer met elkaar te combineren, waardoor ik me 2 jaar geleden volledig heb gefocust op innovatie en realisatie van alles wat rondom BlueDolphin speelt. Ik heb bij ValueBlue de mogelijkheid gekregen om een oplossing te bedenken voor de problemen die ik als ontwerper, engineer en later als architect tegenkwam bij het realiseren van oplossingen die impact hadden op verschillende onderdelen van een organisatie.

 

Deze totaaloplossing is uniek in de markt

In 2014 heb ik samen met onder andere Dennis en nog enkele andere collega’s aan de wieg gestaan van wat nu ons prachtige product is. We hebben het hele concept van de grond af aan opgezet met nog een paar collega’s. Ik geloof sterk in het concept, waarbij we met een centrale repository alle onderdelen van een organisatie met elkaar kunnen verbinden en laten samenwerken en dat men toch vanuit hun eigen perspectief naar de informatie kan kijken. De totaaloplossing waar we Enterprise Architectuur als basis nemen en die vervolgens verdiepen naar Proces Modellen, Data Modellen en Integratie Architectuur is uniek in de markt en onderscheidt ons van alle andere leveranciers in de markt.

Over 5 jaar zijn we wereldmarktleider in ons segment. Dat is in ieder geval mijn droom. Maar eerst zullen we met z’n allen door deze moeilijke Corona-periode heen moeten komen. Ooit wilde ik als Enterprise Architect organisaties helpen om continu goed zicht te houden op waar ze nu staan en waar ze naartoe zouden moeten bewegen. Dat beeld heb ik nog steeds, maar door BlueDolphin kan ik niet één organisatie daarbij helpen, maar vele organisaties tegelijkertijd.

 

Elke dag aan de slag met mijn persoonlijke BlueDolphin queeste

Ook droom ik dat BlueDolphin ooit dusdanig intelligent is, dat een organisatie met het invullen van een aantal vragen direct inzicht krijgt in waar ze staan, hoe hun toekomst eruit zou moeten zien en wat de roadmap is die ze vandaag naar de toekomst brengt.

ValueBlue is thuiskomen voor mij. Werk en privé lopen door elkaar heen, kijk alleen maar naar mijn huidige relatie… 😊. ValueBlue voelt niet als werken. Ik ga iedere dag met erg veel plezier en energie aan de slag met mijn persoonlijke queeste om ons product en onze diensten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van onze klanten. Daar haal ik ontzettend veel voldoening uit.