Maren Vos

Manager Development & Operations

Development
Management
Support

Ik ben Maren Vos, woonachtig in Utrecht, in Ondiep, dicht bij kantoor, ongeveer vijf minuten fietsen. Ik ben geboren in Amsterdam, maar getogen in Utrecht. Ik eet graag Indonesisch, en Indonesisch pittig, niet Hollands pittig. Wat mijn collega’s over mij zouden zeggen? Dat is een gevaarlijke vraag. Maar ze zouden waarschijnlijk zeggen dat ik behoorlijk eigenwijs kan zijn, dat ik graag socialiseer, maar zonder de focus op hard werken te verliezen. Als manager vind ik het belangrijk dat collega’s veel vrijheid hebben en ik verwacht ook dat ze veel verantwoordelijkheid nemen voor onze resultaten.

“Ik heb geen Spicegirl posters in mijn kamer”

Ik hou niet van één muziekstijl. Ik hou echt van veel verschillende stijlen. Dit jaar ben ik bijvoorbeeld naar een aantal technofestivals geweest, naar North Sea Jazz, een klassiek concert, Thunderdome, een Latin feest, het maakt me echt niet uit. Ik ben zelfs naar een Punk/Reggae feest geweest. Ik vind bijna alles mooi. Ik heb ook niet echt één band waar ik graag naar luister. Ik luister meestal naar Acid jazz of Triphop tijdens mijn werk. Oh wacht, Spicegirls, dat was mijn favoriete band toen ik een kind was. Ik ben er vorig jaar ook geweest. Maar het is niet dat ik er elke dag naar luister, ik heb geen posters meer van ze in mijn kamer hangen…

Ik heb in Amsterdam gestudeerd. Een tijdje was het bedrijfskunde, maar ik voelde dat dit het niet was, dus ben ik overgestapt naar communicatiewetenschappen. In die tijd vond ik dat ik in de marketing thuishoorde en heb ik een tijdje bij Colgate op de marketingafdeling gezeten. Daarna ben ik naar de Rabobank gegaan, op de afdeling technische ondersteuning, waar ik onder andere werkte aan het opzetten van een nieuw ondersteuningsonderdeel voor online betalingssystemen. Hier trok ik de conclusie: “werken bij een bank is niet echt iets voor mij”.

Dus ben ik gaan werken aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de faculteit Industrial Engineering. Daar heb ik een promotieonderzoek gedaan en tegelijkertijd heb ik als onderzoeker voor de EU gewerkt aan een onderzoeksproject in vijf landen, wat erg leuk was. Mijn onderzoek ging over welke verschillende strategieën bedrijven hebben om hightech oplossingen te ontwikkelen en wat de effecten zijn op het creëren van klantwaarde, innovatie en bedrijfsresultaten. Ik gaf ook les en begeleidde afstudeerscripties.

 

“We hebben het afgelopen jaar veel aangepast en verbeterd”

Het feit dat ik mijn PhD heb afgerond en dat ik het proces heb voortgezet, is iets waar ik persoonlijk het meest trots op ben. Het was een ingewikkeld proces, waarbij ik halverwege soms vergat waarom ik hieraan begonnen was en ook overwoog om ermee te stoppen. Ik kan ook trots zijn op het feit dat ik na het behalen van mijn PhD besloot om iets heel anders te gaan doen.

Hierna wilde ik aan de slag als data scientist en ben ik vragen gaan stellen. ValueBlue bleek een vacature voor die functie te hebben. Dat doe ik nu niet meer, maar ik werk met veel plezier bij ValueBlue. Ik werd team lead bij het Development team en ben nu met een team van ruim 18 mensen verantwoordelijk voor de afdeling Development & Operations met betrekking tot BlueDolphin. Het afgelopen jaar hebben we met z’n allen veel bijgestuurd en verbeterd waar ik ook trots op ben.

 

“Ze hebben hier een leuk gevoel voor humor”

Wat maakt werken hier zo leuk? Vooral de sfeer. Ik hou echt van de grote no-nonsense sfeer. De mensen hier hebben een lekker gevoel voor humor. Je mag grapjes maken tegen elkaar én tegen je chef. Het is ook belangrijk dat als je ergens goed in bent, je de kans krijgt om je daarin te ontwikkelen. Het is een zeer niet-hiërarchische organisatie waar je echt kunt laten zien wat je in huis hebt. Kijken naar competenties en vertrouwen op resultaten, de kans krijgen om ondernemend te zijn, dat vind ik heel leuk.

Ik hoop dat we over drie jaar een grote internationale klantenportefeuille hebben en dat we de transitie van scale-up naar een professionele organisatie hebben gemaakt, maar dat we de ValueBlue mentaliteit en humor behouden.