Mart Hoogvliet

Inside Sales

+31 (6) 29 48 35 02
Marketing

“A room without books, is like a body without a soul”

Ik ben Mart, 24 jaar en woon in Utrecht. Na mijn middelbare school heb ik een halfjaartje gestudeerd, op de HU; International Business & Management. Ik kwam er alleen achter dat ik de sociale contacten die ik daar op deed en de diversiteit daarin (we zaten met meer dan 10 verschillende nationaliteiten in de klas) veel leuker vond dan het vullen van de schoolbanken. Tijdens dit halfjaar is er privé ook een hoop gebeurd, waardoor ik destijds mijn interesse in deze studie volledig verloor. Ik ben gestopt en gaan solliciteren. Na een aantal minder leuke baantjes kwam ik uiteindelijk bij een door-to-door salesbedrijf uit, dat energiecontracten verkocht. Daar heb ik op de dag af een jaar lang gewerkt.

 

Blij dat ik Jelle heb gebeld 

Tot ik samen met een collega in die tijd het idee bedacht om dit voor onszelf te gaan doen. Helaas werd dit uiteindelijk niet wat ik ervan had gehoopt, maar ik heb wel ontzettend veel geleerd in deze periode. Ik ben nog steeds erg blij dat ik dit gedaan heb. Na dit avontuur ben ik weer terug in loondienst gegaan bij een acquisitie bureau (B2B). Ik heb daar echt veel kansen gekregen en mezelf daar ontzettend kunnen ontwikkelen. In de 5 jaar dat ik daar gewerkt heb ben ik doorgegroeid van acquisiteur tot projectmanager. Dit laatste heb ik ruim 2 jaar gedaan. Zo heb ik ook Jelle, Wilko en Henk ontmoet, want ValueBlue was destijds een klant van mij.

Na 5 jaar was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging. Vanwege de fijne samenwerking die ik al had met ValueBlue en de indruk die ik van het bedrijf had gekregen, heb ik toen Jelle gebeld of hij een plek voor mij zag bij ValueBlue. We zijn inmiddels een half jaar verder en ik ben nog steeds blij dat ik Jelle heb gebeld.

 

Vanuit je ivoren toren werken kan niet meer

We hebben denk ik heel veel verschillende mensen binnen ValueBlue, maar er zijn wel gemene delers: Ambitie, sociaal, creatief en de wil om elkaar te helpen. Dat zie je bij iedereen terugkomen en het is een heel fijne omgeving om in te werken. Daarnaast spreekt de mate van verantwoordelijkheid die aan je gegeven wordt mij ook erg aan. Persoonlijk zou ik er helemaal gek van worden als er constant iemand achter je staat die zegt op welke manier je het moet doen, wanneer en hoe lang. Het principe Spring! Hoe hoog? werkt bij mij totaal niet. Er wordt niet alleen ruimte gegeven voor die eigen inbreng en eigen creativiteit, het wordt zelfs ontzettend aangemoedigd.

BlueDolphin is echt een product waarin ik geloof. De originele gedachte/concept dat je de kennis uit je gehele organisatie optimaal moet gebruiken en dat iedereen betrokken is, spreekt mij enorm aan, omdat ik daar ook echt in geloof. Vanuit de ivoren toren werken kan niet meer met de ontzettend snelle, en exponentieel versnellende rate van veranderingen. Als je als bedrijf succes wilt hebben, moet je flexibel zijn en daar heb je iedereen voor nodig. Ik denk dat BlueDolphin daar als oplossing in faciliteert en ook uniek in is.

Ik denk dat het bedrijf over 5 jaar marktleider is en dat we wereldwijd meerdere kantoren zullen hebben. Vanuit mijn functie spreek ik natuurlijk met ontzettend veel mensen binnen alle soorten bedrijven en daar hoor ik vaak dezelfde problematiek of vraagstukken. Die problemen waren ooit de aanleiding om BlueDolphin te ontwikkelen. Ik denk dat wij als samenwerkingsplatform een unieke propositie hebben en dat de ontzettende groei die we doormaken op dit moment niet zal stagneren. De markt werkt op vraag en aanbod. Ik denk dat er een jaar of 6 geleden met het bedenken van BlueDolphin aanbod is gecreëerd voor een primair vraagstuk voor heel veel organisaties.

 

“You can never go wrong with pasta”

Ik vind “A room without books, is like a body without a soul” van Marcus Tulius Cicero een mooie quote, vanwege 2 redenen. Ten eerste omdat ik echt bewondering heb voor Cicero, in mijn ogen de beste redenaar die ooit geleefd heeft. Zijn monologen en zijn werk wat de tijd overleefd heeft, vind ik echt geweldig. Hij heeft ooit in een rechtszaak een openingsstatement gemaakt die bijna 5 uur duurde. Verschillende bronnen bevestigen dat iedereen vanaf het eerste tot het laatste woord aan zijn lippen hing. Dat je dat kan, bizar. Er is, helaas, denk ik niemand meer die zo’n gave heeft. Daarnaast hou ik ontzettend veel van verhalen en van lezen. Ik kan me daarom niet anders dan volledig aansluiten bij deze quote. Ik mis echt iets essentieels als ik niet de mogelijkheid binnen handbereik heb om me even in een andere wereld, in een andere realiteit te verliezen.

Wie de meest bijzondere persoon in mijn leven is? Ik heb het geluk dat ik er niet 1 in mijn leven heb, maar 4: mijn zusje, moeder, vader en mijn beste maatje. Allemaal om heel verschillende redenen, maar dit zijn voor mij de meest dierbare personen die ik heb. Mijn favoriete eten: You can never go wrong with pasta. Zo makkelijk of zo moeilijk mogelijk als je het wilt maken. Al moet ik zeggen dat als iemand anders kookt (ik heb keukenprinsen en prinsessen om me heen) laat ik me het liefst verrassen…