Martien Noorloos

Business Consultant

Consultancy

Wat je doet, doe dat goed!

Ik ben Martien Noorloos, ben 29 jaar jong, getrouwd met Claudia (werkzaam in de Back Office bij ValueBlue), we hebben twee jongens, Thomas en Matthijs en een meisje, net geboren, met de naam Jasmijn. Ik zit ook nog volop in de klusmodus, want we zijn begin 2019 verhuisd. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. De tijd hiervoor ontbreekt wel eens, maar ik vind het heerlijk ontspannend om lekker met je handen bezig te zijn. Fijn om het hoofd ook eens op een andere manier te gebruiken.

Een paar jaar geleden zat ik met mijn vrouw op de bank en we hadden het zo over werk. Zij vertelde over de openstaande vacatures bij ValueBlue en één daarvan was Business Process Consultant. Nu zat ik bij mijn vorige werkgever prima, maar deze vacature wekte mijn interesse en ik werd direct enthousiast. Claudia had natuurlijk al wel eens over ValueBlue en BlueDolphin verteld en dat vond ik superinteressant.

 

Informatievoorziening is een achilleshiel

Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd, dus ik zit ik echt in die kant van ‘hoe zet je zaken neer’, ‘hoe lopen lijntjes binnen een organisatie’ en ‘hoe regel je dat’. En informatievoorziening is altijd al een achilleshiel geweest, ook in het bedrijf waar ik toen werkte. Het gesprek met mijn vrouw was op vrijdagavond en ik maakte direct de keuze voor ValueBlue. Zaterdagochtend mijn CV ge-updatet, maandagochtend opgestuurd en dinsdagavond zat ik met Jordy aan de telefoon. Een week later tekende ik mijn contract. Best bizar.

Ik werk hier nu twee jaar. Ik heb dan ook de verandering meegemaakt van start-up naar scale-up. Alleen de verandering van het kantoor laat al zien dat we nu een volwaardige en grote speler aan het worden zijn. Daarnaast is bijvoorbeeld het marketing team gegroeid in deze twee jaar van twee naar zeven. En we hebben nu een support afdeling. Toen ik hier net kwam deden de consultants zelf de 1e lijns support, nu zit daar een heel team.

 

Als de beren er niet blijken te zijn, dan valt het mee

Eten? Ik probeer alles en ik ga graag uit eten. Het liefst eet ik gerechten waar veel aandacht aan besteed is; mooi opgemaakt, verrassende smaken, dat kan ik echt waarderen. Dan maakt de prijs ook niet meer uit. Als de service goed is, aandacht aan het eten is gegeven en het was nog lekker ook, dan is dat het waard. Ik sport graag; wielrennen, hardlopen en voetballen. Ik doe dit uiteraard niet allemaal tegelijk, bovendien heb ik gezien bovengenoemde zaken er nu ook wat minder tijd voor. In het verleden stond ook fitness nog in dit rijtje. Ver daarvoor heb ik ook nog getafeltennist, maar daar was ik geen ster in en dan vind ik het al snel niet meer leuk.

Voor mij is het glas half leeg. Als hij dan toch voller blijkt te zijn, dan is het mooi meegenomen. Ik ben geen pessimist, maar ik zie wel eerst alle beren die ik tegen zou kunnen komen. Als ze er dan niet blijken te zijn, dan valt het mee. Ik inventariseer eerst het risico, minimaliseer het dan en ga vervolgens pas aan de slag. Ik denk veel over dingen na. Wat je doet, doe dat goed. Of het nou vader zijn is, consultant, timmerman thuis of collega, ik probeer het altijd goed te doen.

Claudia en ik zijn vijf jaar geleden getrouwd en we waren toen best jong. Het huwelijk is toch een avontuur waar je geen controle over hebt. Je kunt elkaar nog zo goed kennen, in zo’n reis kom je toch van alles tegen. Onze eerste discussie ging nota bene over het feit of de gordijnen overdag open of dicht moesten zijn. Waar heb je het over denk je, maar toch, je komt dit soort dingen tegen. Ik ben wel trots op ons dat we ondanks onze leeftijd alles toch voor elkaar boksen, drie kinderen, een nieuw huis, beide een baan. Ja, daar ben ik trots op!