Paolo Mariolu

Senior Sales Manager

Sales

De grapjes en de gezelligheid lijden niet onder het succes

Ik ben Paolo Mariolu, 42 jaar en inmiddels al 9 jaar samenwonend met mijn vriendin Jasmine en onze 2 kinderen, Seth van 11 jaar (van Jasmine) en Alyssa van 13 jaar (van mij). Samen vormen wij een leuk en gezellig gezin. Ik ben geboren in Sardinië, Italië, maar opgegroeid in het prachtige Amsterdam.

Bob Marley, daar ben ik groot fan van en ik vind veel van zijn quotes mooi, maar deze vind ik altijd wel pakkend: Some people are so poor, all they have is money. Wat ik het liefste eet?  Het eten van mijn moeder en Jasmine. Nu tijdens deze Coronaperiode kookt mijn moeder bijna dagelijks voor ons haha, erg he? Dit doet ze zodat ze haar kinderen blijft zien en dat zit er nou eenmaal ingeslepen bij haar. Maar verder hou ik van elk soort eten hoor!

Ik ben enorm trots op mijn dochter Alyssa. Haar moeder en ik zijn gescheiden. Dat was geen makkelijke periode voor haar. Ik heb direct co-ouderschap aangevraagd en dat betekende dus dat als Alyssa bij mij was ik zowel papa als mama mocht spelen, wat betekent: haartjes vlechten, met barbies spelen, thee drinken etc etc. Alyssa is van nature erg verlegen en ik ben enorm trots op haar hoe zij met de hele situatie is omgegaan en hoe open zij is naar mij toe als het om haar gevoelens en emoties gaat.

Ik denk echt dat we iets unieks in handen hebben

Eeuwen geleden heb ik mijn HAVO gehaald en daarna HBO gedaan. Deze heb ik niet afgemaakt omdat ik vrij jong, op mijn 17e, uit huis ben gegaan en ik werken leuker vond dan leren. Na allerlei soorten baantjes ben ik via een kennis de saleswereld ingerold als Inside Sales bij Quest Software, dat na 6 jaar werd overgenomen door Dell. Vanuit Quest heb ik allerlei andere salesrollen gehad bij andere Amerikaanse software vendors. Vorig jaar wilde ik op zoek naar een start/scale up met groeipotentieel maar met name met een leuke cultuur, waar samenwerken hoog in het vaandel staat en ambitie uitstraalt. Via een recruiter ben ik op het spoor van ValueBlue gekomen. Na meerdere gesprekken met Jelle en Wilko heb ik gekozen voor ValueBlue en dat bevalt mij voor de volle 100% en ik voel mij erg op mijn plek.

ValueBlue is een fantastisch bedrijf met de juiste ambitie. Maar het allerleukste is de manier waarop men hier met elkaar omgaat. Er is gelukkig weinig politiek, er is ruimte om je ideeën te delen en iedereen streeft naar hetzelfde: groei, tevreden klanten en succesvol zijn. Dat lukt ook terwijl de gezelligheid en de grapjes er niet onder lijden. Dit is best uniek, veel bedrijven willen een dergelijke cultuur maar het blijft vaak bij zo’n statement vanuit HR om talenten aan te trekken, bij ValueBlue is de sfeer daadwerkelijk zo. Dat komt mede door het managementteam, die allemaal stuk voor stuk ‘normaal’ en benaderbaar zijn.

Met de juiste stapjes worden we marktleider

Ik heb zelf altijd in de infrastructuur-hoek gezeten van de Enterprise software wereld. Het was wel even schakelen om het nu over architectuur, projecten, processen en hoe IT dat dan ondersteund en wat de waarde daarvan is te hebben. Nu ik het begrijp en ook de software pakketten van onze concullega’s heb gezien denk ik echt dat wij iets unieks in handen hebben en geloof ik heilig in onze missie om de markt van Architectuur te veranderen en te veroveren.

Waar dit bedrijf over vijf jaar staat? Ha goeie vraag! Over 5 jaar zijn wij de marktleider, hebben wij de enterprisemarkt van 25K+ klanten gewonnen en zijn wij inmiddels flink actief in markten als de US, UK en spreiden wij uit naar de rest van EMEA. Ik denk oprecht dat wij dat zullen halen als wij de juiste stapjes blijven zetten. De markt waar wij ons in begeven schreeuwt om vernieuwing en innovatie boven op de bestaande vendors die deze markt al jarenlang domineren. Wellicht hebben wij dan ook ons product portfolio uitgebreid met andere producten of een overname gedaan, who knows!