Rob Korving

Solution Designer

Consultancy

Ik ben 9 of 10 jaar getrouwd…

Ik ben – even kijken – 45 jaar. Daar moet ik tegenwoordig over nadenken, dat is de leeftijd hè… Ik ben getrouwd, heb 1 zoontje, die nu zeven is. Ik ben 9 of 10  jaar getrouwd. Dat vraagt wellicht om uitleg. Mijn vrouw is Vietnamees. 10 jaar geleden ben ik met haar getrouwd in Vietnam, voor haar familie. Dat was alleen het trouwfeest en niet officieel. In Vietnam hecht men geen waarde aan het papiertje, die moet je dan de volgende dag zelf maar halen bij hun burgerlijke stand. Dat hebben we niet gedaan, wij kozen ervoor om precies een jaar later op dezelfde dag in Nederland nogmaals te trouwen. Op dezelfde dag was wel zo handig, dan hoef ik niet twee data te onthouden…

 

Maar ik eet bijna elke dag Vietnamees

Dan zou je ook verwachten dat Vietnamees mijn favoriete eten is, maar ik kies toch voor Thais. Die keukens liggen wel dicht bij elkaar. Dat heeft niet zozeer met de pittigheid te maken, maar ik vind Thais iets verfijnder en het heeft ook wat invloeden uit de Indische keuken, dat mis ik in de Vietnamese keuken. Dus als ik moet kiezen, neem ik Thais. Maar ik eet bijna elke dag Vietnamees… Mijn vrouw maakt ook wel eens Hollandse pot. Dan moet je geen erwtensoep verwachten, maar gebakken aardappels vindt ze ook wel lekker. Soms wel eens macaroni, maar om dat Hollandse pot te noemen, is ook weer zo wat.

 

“Don’t underestimate the ingenuity of a complete fool”

Op wie of wat ik het meest trots ben? Mijn zoontje. Leuk mannetje, doet het goed, slim. Ik zie veel van mezelf terug in hem, veel te veel… Natuurlijk zie je je eigen positieve eigenschappen terug, maar ook de wat mindere dingen. Een motto of quote heb ik niet echt, het enige waar ik aan kan denken is: “Don’t underestimate the ingenuity of a complete fool” (Douglas Adams, schrijver). Wanneer je denkt: ‘dit is echt foolproof, het is zo gemaakt dat niemand dit fout kan doen’, dan komt de eerste de beste langs en die doet het volledig anders. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat iedereen die het anders doet dan ik een complete fool is, maar het verbaast me elke keer weer.

In 2013 was er bij KPN een grote reorganisatie. Ik werd precies op dat moment via LinkedIn benaderd door Leen (oud-medewerker) met de vraag of ik hier eens wilde komen praten. Na enkele gesprekken ben ik hier begonnen. Ik werk hier nu zes jaar met veel plezier. De dynamiek spreekt me aan en je merkt dat het product booming is, dat het enorm groeit.

 

Horizon verbreden

Ik merkte dat ik erg gespecialiseerd was in monitoring, maar kon veel meer dan alleen dat. Helaas wordt dat vaak niet gezien, je ervaring staat op je CV en men kijkt over het algemeen niet verder. Hier wel gelukkig. Ik kreeg de kans om van monitoring naar architectuur te gaan en weer een heel ander speelveld te betreden, waarbij mijn kennis en ervaring nog steeds zeer relevant is.