Shyamly Sharma

QA Engineer

Development

Door in successen te denken zul je ze ook halen!

Ik ben Shyamly Sharma, ben in december 30 geworden en woon in Den Haag met mijn echtgenoot, Subodh. Oorspronkelijk kom ik uit India, geboren in de rustige en serene stad Narsinghgarh, een vallei omringd door bergen vol bomen en groene struiken, ook bekend als Mini Kashmir van de staat Madhya Pradesh. Ik ben een groot yogabeoefenaar en iemand die geniet van elke vorm van beweging en sport. Mijn naam heeft een bijzondere betekenis, namelijk ‘Avond’ (schemer). Bovendien heeft het betrekking op “Radha”, een populaire vrouwelijke Indiase godin die aanbeden wordt als de godin van liefde en toewijding. (Misschien is het daarom dat ik zo dol op mijn naam ben 😉).

 

Om ergens te komen, is het belangrijk om buiten je comfortzone te stappen.”

Over mijn carrière: ik heb mijn Bachelor of Engineering in IT gehaald. Met die achtergrond werkte ik meer dan 7 jaar voor technische reuzen zoals Tata Consultancy Services en Capgemini in India. Mijn man kreeg een contract om in Nederland te werken, dus hij kwam hier eerst alleen. Ik werkte als fulltime professional bij een IT-bedrijf in India en zat lekker gesetteld in mijn eigen fijne huis, met gezin en alles. Ik moest dan ook lang nadenken of en hoe ik tijdelijk dan wel permanent zou verhuizen naar mijn man in Nederland. Na al het denken en discussiëren in mijn hoofd besloot ik mijn baan op te zeggen en nadat ik alle noodzakelijke formaliteiten had afgerond, vloog ik naar Nederland.

Ik heb ook altijd de wens gehad om buiten India te werken en was sowieso op zoek naar mogelijkheden om naar het buitenland te verhuizen. Dus zoals ze zeggen: “Om ergens te komen, is het heel belangrijk om buiten je comfortzone te stappen” en “waar een wil is, is een weg” 😊. Ik besloot dus naar Nederland te gaan. Het was duidelijk een gedurfde stap omdat ik geen baan had en ik in een totaal ander land dan het mijne terechtkwam: andere mensen, cultuur, taal, eetgewoonten (ik ben een puur vegetarisch persoon), weersomstandigheden en eigenlijk alles.

 

Jippie! 

Dus ging ik op banenjacht. De meeste bedrijven gaven echter de voorkeur aan iemand die Nederlands sprak. Maar ik gaf niet op en ging door met mijn zoektocht en solliciteerde bij verschillende bedrijven, waaronder ValueBlue. Op dit bedrijf viel mijn keuze, omdat het erg interactief reageerde tijdens het hele interviewproces in vergelijking met andere bedrijven. Gelukkig was er hier geen taalbeperking en nadat alle gesprekken waren geweest, lieten ze me niet hangen. Ik ontving binnen 2-3 dagen een telefoontje van onze recruiter met het goede nieuws. Ik weet het nog precies, het was vrijdag en zodra hij me het goede nieuws gaf, riep ik enthousiast: “Je hebt mijn dag en mijn weekend gemaakt met dit geweldige nieuws, kerel, Jippie!” En we moesten hard lachen. Dat is hoe ik uiteindelijk bij ValueBlue kwam werken als Quality Assurance Engineer in het devops-team en ik ben er nog steeds erg blij mee.

 

Geen tikkende klok boven ons hoofd

Naar mijn mening is ValueBlue een baanbrekend en agile bedrijf dat dapper uitdagingen aangaat en diepgaand klantinzicht gebruikt om hun innovatieve oplossing “BlueDolphin” te ontwikkelen. Het is een geweldig bedrijf, vol met prachtige collega’s/vrienden die de werkomgeving leuk en stressvrij maken. Iedereen krijgt de kansen en de vrijheid om zijn eigen mening te uiten en zijn eigen keuzes te maken. Ook hun kijk op thuiswerken zonder tikkende klok boven ons hoofd maken mensen gelukkiger, meer gepassioneerd en meer verantwoordelijk over hun werk en het bedrijf. Kortom, ValueBlue vertrouwt zijn werknemers, wat op zichzelf al een compliment is. Uiteindelijk zijn hier de resultaten het belangrijkst. Dat is geweldig.

Het product BlueDolphin is, zoals ik al eerder zei, een echt unieke en innovatieve oplossing die onze klanten grotendeels helpt met de oplossingen voor samenwerking tussen Enterprise Architecture, Business Process Management en Data Management. Ik geloof dat we de komende 5 jaar opschalen naar een groot internationaal klantenbestand en marktleider worden.

 

Je geest is sterk

Mijn favoriete eten? Dat is absoluut Dal Bafla (een authentiek Indiaas gerecht, typisch voor de omgeving waar ik vandaan kom). Ik vind het vooral lekker omdat het zo ontzettend vol smaken zit…Ik kan het zelfs blijven eten als ik al vol zit. Deze vraag herinnert me overigens aan mijn motto: “Vergeet nooit waar je vandaan komt“, omdat iemands wortels zijn/haar persoonlijkheid bepalen.

Ik denk dat als je denkt dat het mogelijk is, het ook zal gebeuren. Het gebeurde mij vele malen; toen ik in mijn leven iets erg graag wilde, heb ik het bereikt. Ik kan trots op mezelf zijn omdat ik zoveel stereotypen heb doorbroken door uit mijn eigen comfortzone te stappen. Er is ook een gezegde: “De geest is alles, wat jij denkt dat je wordt, dat word je.” We onderschatten onszelf. Mensen zijn zich niet bewust van hoe krachtig hun geest is. Als je denkt aan falen, zul je falen, denk je aan succes, dan zul je die ook halen. Jij bent je enige barrière!